Therese Johaug vant Egebergs Ærespris

Dette stopper hetsen

Det er ikke selve Egebergs Ærespris som gjør Therese Johaug ekstra glad i dag. Det som varmer er ordene som fulgte med.

FULL STØTTE FRA NORSK IDRETT: Tildelingen av Egebergs Ærespris til Therese Johaug setter i beste fall punktum for en mer og mer meningsløs diskusjon om hva vi skal kreve av norske idrettshelter. FOTO: Bjørn Langsem/Dagbladet.
FULL STØTTE FRA NORSK IDRETT: Tildelingen av Egebergs Ærespris til Therese Johaug setter i beste fall punktum for en mer og mer meningsløs diskusjon om hva vi skal kreve av norske idrettshelter. FOTO: Bjørn Langsem/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DE siste par åra har en liten, innbitt gruppe med sterke stemmer snakket ned Therese Johaug. Hun har ikke vært et bra nok forbilde for et par av disse synserne etter tabben med leppesalven i Livigno og den påfølgende dommen for brudd på idrettens dopingregler.

For kritikerne var ikke utestengelsen i 18 måneder og mulig tapte OL-gull nok; Therese Johaug skulle straffes for livet. Som såkalt «dopingdømt» ville hun etter deres mening aldri bli god nok for å motta norsk ære.

Den delen av kritikken er så lite klok at den bare er å glemme. Andre har velment trodd at en norsk ærespris til en utestengt utøver blir for provoserende for utlendingene.

Akkurat den omtanken for dårlig informerte utlendinger , er uforståelig ut fra de domspremissene som ligger til grunn for hvorfor internasjonal idrett straffet Johaug. Men mer om det seinere:

  • For når den prestisjetunge Egebergs Ærespris i dag er tildelt Therese Johaug, er det meste forandret.

Dette stopper hetsen hos oss.

NÅ har norsk idrett endelig satt strek over den styggeste omtalen av Therese Johaug. Heretter får all den skamløse praten bare være de bitreste kritikernes problem:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer