Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dette stortalentet akter å bli på Old Trafford ut karrieren

- I fotball handler det ikke om alder.

LOVORD OM SJEFEN: Jeg tror sjefen ga meg sjansen fordi han er kjent for å gi sjansen til unge spillere. Han er en topp manager, og vet nøyaktig hva han driver med. Både med spillerne og med alt annet, sier Adnan Januzaj om David Moyes. Foto: REUTERS/Phil Noble
LOVORD OM SJEFEN: Jeg tror sjefen ga meg sjansen fordi han er kjent for å gi sjansen til unge spillere. Han er en topp manager, og vet nøyaktig hva han driver med. Både med spillerne og med alt annet, sier Adnan Januzaj om David Moyes. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer

(Dagbladet): Samtlige medier og eksperter snakker om hvordan Manchester United må forsterke stallen sin, og spesielt midtbanen, om de skal få skikk på en skakkjørt sesong.

Men vel så viktig kan det være å beholde de unge og fremmadstormende. Nå har stortalentet Adnan Januzaj gjort det klart at så lenge han får velge, vil han bli på Old Trafford karrieren ut.

Vil bli i United I et intervju med klubbens offisielle tv-kanal sier belgieren at han trives meget godt der han er.

- Den første muligheten jeg fikk var å signere for Manchester United - det var mitt førstevalg. Nå har jeg signert for dem og jeg trives her. Dersom jeg kunne spille for Manchester United livet ut, ville jeg gjort det for klubben, sier han.

Den spennende 18-åringen signerte en ny kontrakt i oktober, og har vist gode tendenser i flere kamper hvor han har fått muligheten. Likevel, han føler selv at han fortsatt kan bli mye bedre.

- Du må fortsette å jobbe hardt, om du skal bli bedre. Foreldrene mine sa bestandig til meg at jeg skulle holde beina plantet på jorda, og om jeg kunne, prøve å bli verdens beste, sier Januzaj.

- Handler ikke om alder Manager David Moyes har fått hard medfart den siste tiden, men den unge belgieren er veldig takknemlig for muligheten Moyes har gitt ham.

- I fotball handler det ikke om alder. Er du god nok til å spille, så spiller du. Jeg tror sjefen ga meg sjansen fordi han er kjent for å gi sjansen til unge spillere. Han er en topp manager, og vet nøyaktig hva han driver med. Både med spillerne og med alt annet, sier 18-åringen.

DRØMMEDEBUT: I sin første kamp fra start i Premier League, scoret Januzaj ikke mindre enn to ganger og sikret seieren for Manchester United. Foto: AFP PHOTO / IAN MACNICOL
DRØMMEDEBUT: I sin første kamp fra start i Premier League, scoret Januzaj ikke mindre enn to ganger og sikret seieren for Manchester United. Foto: AFP PHOTO / IAN MACNICOL Vis mer

Og han viste at han hadde det som trengtes da han scoret to mål mot Sunderland i sin første Premier League-kamp fra start.

- Det å score to i min debut, det blir ikke bedre enn det. Jeg var utrolig glad for de målene, og må bare fortsette å score mer om jeg kan, sier han.

Og Januzaj kan få muligheten til å øke målbeholdningen allerede på søndag. Da gjester de røde djevlene Villa Park og Aston Villa.

DRA LASSET: Med Robin van Persie ute med skade i hele desember, må 18 år gamle Januzaj være med å dra sin del av lasset i det tøffe juleprogrammet. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES
DRA LASSET: Med Robin van Persie ute med skade i hele desember, må 18 år gamle Januzaj være med å dra sin del av lasset i det tøffe juleprogrammet. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES Vis mer