Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dette stuntet fikk USA til å koke. Nå tar Trump æren for at NFL-profilen er arbeidsløs

- De frykter en stygg Twitter-melding fra meg.

POLITISK AKTIV: Colin Kaepernick (i midten) demonstrerte mot undertrykking av afroamerikanere. Det fikk Donald Trump med seg. Foto: AP Photo/Marcio Jose Sanchez/NTB Scanpix
POLITISK AKTIV: Colin Kaepernick (i midten) demonstrerte mot undertrykking av afroamerikanere. Det fikk Donald Trump med seg. Foto: AP Photo/Marcio Jose Sanchez/NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): I høst skapte San Francisco 49ers' daværende quarterback, Colin Kaepernick, et stort oppstyr.

Før en NFL-kamp nektet han å stå under nasjonalsangen.Så fyrte han av sterke anklager mot USAs behandling av sorte mennesker, og særlig retorikken til Donald Trump:

- En åpen rasist, var beskjeden fra Kaepernick, ifølge ESPN.

Trump triumferte

TALTE: Donald Trump forsøker å samle støtte til sin Obamacare-erstatning, under en tale i Louisville i Kentucky. Video: CNN Vis mer

Det satte i gang en konflikt som fortsatt pågår, ifølge kanalen.

Trump har nemlig fått med seg at Kaepernick nå er arbeidsløs, noe presidenten jublet over natt til dag.

- Jeg er sikker på at ingen har hørt om ham, sa Trump foran sine tilhengere i Louisville.

Der tok han også ære for at Kaepernick ennå ikke har funnet seg en ny klubb. Dette tre uker etter at fotballspillerens kontrakt løp ut.

- Jeg leste en artikkel om det i dag. Der sto det at ingen NFL-eiere signere ham. De vil ikke ha ham fordi de frykter en stygg Twitter-melding fra meg, sa Trump, før han la til:

- Kan dere tro det?

- Mistenkelig

Trump er langt ifra alene om å spekulere i årsaken til Kaepernicks arbeidsløshet.

På tross av synkende form, har amerikaneren vært en profil i amerikansk fotball, og i 2012 ledet han 49ers til en Super Bowl-finale mot Baltimore Ravens.

Flmregissør Spike Lee omtaler situasjonen som «mistenkelig», ifølge Fox Sports.

- Hvordan kan det ha seg at av 32 NFL-lag, vil ingen signere han her, skrev Lee under et Instagram-bilde av ham og Kaepernick.

- En dårlig quarterback

Andre mener at 29-åringen rett og slett ikke er god nok.

- Det finnes ingen konspirasjon. Han er bare en dårlig quarterback, og dårlige quarterbacker får ingenting gratis, skriver Dieter Kurtenbach i en kommentar for Fox Sports.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media