Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Dette styrker ikke Petars sak

Friidrettspresidenten vurderer å kalle treneren inn på teppet på ny etter dagens Dagbladet-avsløring.

FORKLARINGEN RAKNER: Fastlege Seyed Hosseini sier til Dagbladet i dag at Petar Vukicevic hadde med seg en kvinnelig utøver for å sjekke hormonelle verdier og teste blodprosent og jernbeholdning. Friidrettspresident Svein Arne Hansen reagerer slik på avsløringen: - Dette er ikke bra for Petar. Foto: Jacques Hvistendahl
FORKLARINGEN RAKNER: Fastlege Seyed Hosseini sier til Dagbladet i dag at Petar Vukicevic hadde med seg en kvinnelig utøver for å sjekke hormonelle verdier og teste blodprosent og jernbeholdning. Friidrettspresident Svein Arne Hansen reagerer slik på avsløringen: - Dette er ikke bra for Petar. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Petar Vukicevic mener eks-kona har manipulert e-postene han sendte med den serbiske trenerkompisen Srdjan Djordjevic, der han forhører seg detaljert om metode og dosering for dopingbruk.
 
Men i dag kan Dagbladet avsløre at friidrettstreneren hadde med seg en kvinnelig utøver til Vukicevics-familiens egen fastlege, der man  gjennomførte en test nøyaktig som beskrevet i de omstridte e-postene.

- Nå i ettertid ser jeg at det ikke kan utelukkes at de har tatt den prøven for å se om det var avvik på hormonverdiene, og at de har tenkt at siden jeg ikke var utøverens fastlege, så var det trygt å gjøre det hos meg. Det er logisk å tenke det, sier lege Seyed Hosseini.

- Ikke bra for Petar
Friidrettspresident Svein Arne Hansen mener Dagbladet-saken svekker Petar Vukicevics forklaring.

- Jeg reagerer på den måten, at dette ikke styrker Petars sak. Det gjør det ikke. Jeg må ta forbehold om at det som står der er riktig, og jeg regner med at Dagbladet har undersøkt dette. Hvis det er riktig, er det ikke bra for Petar, sier han når vi møter ham utenfor lokalene til Friidrettsforbundet på Ullevaal Stadion i formiddag.

- Gjør dette at troverdigheten i Vukicevics påstand om manipulerte e-poster smuldrer helt bort?

- Nå skal vi la Antidoping Norge gjøre sine undersøkelser før vi konkluderer. Men som jeg sa: Dette styrker ikke hans sak.

- Vil dere kalle ham inn til en ny prat på bakgrunn av opplysningene i Dagbladet i dag?

- Det kan meget vel tenkes, ja. Jeg sier ikke at vi kommer til å gjøre det, forhåpentligvis jobber Antidoping med dette, men vi skal selvfølgelig vurdere alle nye opplysninger som kommer fortløpende.

- Så ikke noe alvor i det
Toppidrettssjef Jarle Aambø ble informert om at Vukicevic hadde forhørt seg om dopingmidler av Dagbladet i juni i fjor. Etter det kalte han inn Petar Vukicevic til en prat på sitt kontor.

Aambø valgte likevel ikke å gå videre med saken, noe han delvis forklarer med at Norsk Friidrettsforbund hadde kjennskap til saken, samtidig som Antidoping Norge hadde fått oversendt mailkorrespodansen.

- Da anså jeg saken som et forhold mellom Antidoping Norge og friidrettsforbundet, sier Aambø.

Svein Arne Hansen sier de aldri fikk tilgang på noen mailer, og at hans generalsekretær Kjetil Hildeskor fikk beskjed av Petar Vukicevic om at Dagbladet hadde stilt ham noen spørsmål rundt noen e-poster.

- Petar sa det var en konflikt med eks-kona, så Hildeskor så ikke noe alvor i det, sier Hansen.

Han synes det er merkelig at ikke Dagbladet også kontaktet dem.

- Vi ble aldri spurt av Dagbladet, vi fikk ikke se noen mailer eller andre bevis, sier han.

- Men tar dere likevel selvkritikk på noe i denne saken?

PÅSTÅR AT E-POSTENE BLE MANIPULERT: Likevel tok Petar Vukicevic med seg en kvinnelig utøver til familiens fastlege, der man gjennomførte en test nøyaktig som beskrevet i e-postene. 
Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX
PÅSTÅR AT E-POSTENE BLE MANIPULERT: Likevel tok Petar Vukicevic med seg en kvinnelig utøver til familiens fastlege, der man gjennomførte en test nøyaktig som beskrevet i e-postene. Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX Vis mer

- Vi tar selvkritikk på at vi kanskje kunne gjort mer. Men så alvorlig som saken er, synes jeg det er veldig underlig at ikke Dagbladet sendte utdrag eller noe som helst.

Garanterer at norsk friidrett er dopfri
Friidrettspresidenten har fått kritikk for at de gjennomgående har vært for ettergivende med tidligere dopingdømte trenere og utøvere, særlig av Dagbladets kommentator Esten O. Sæther, noe Hansen opplever som svært urettferdig.

- Jeg følger reglene, og synes kritikken er dypt urettferdig. Vi hadde ingen hjemmel for å nekte Erik Tysse å gå uttaksløp til OL, da ville vi blitt saksøkt. Alle som kjenner meg vet at jeg er sterk motstander av all form for doping. Jeg har foreslått livstidsutestengelse på kongressen til Det internasjonale friidrettsforbundet, sier Hansen.

Han insisterer på at friidrettsforbundet har nulltoleranse for doping, i likhet med alle andre norske særforbund. Han tror det store pressefokuset på doping i norsk idrett vil ha en preventiv effekt på alle som vurderer å dope seg.

- Nå har jeg ikke mistanke om at det er noe som helst doping i Norge. Men hvis det hadde vært det, tror jeg de ville tenkt seg om to ganger nå.

- Du tror ikke det finnes doping på toppnivå i Norge i dag?

- Jeg er helt sikker på det.

- Hvordan kan du være det?

- Man kan aldri vært helt sikker, men jeg tror det. Jeg må få lov til å tro det, ellers kunne jeg aldri tatt på meg et verv som dette.

- Men du sa du var helt sikker?

- Ja, ja, men jeg har aldri hørt mistanke til noen, da må jeg få si det. Norsk friidrett er fullstendig dopingfri, det kan jeg garantere. Uansett hva Esten O. Sæther skriver, sier Hansen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!