PAKKEPRODUKT: Rosenborg skal også ha forsøkt å hente Stabæks Veigar Páll Gunnarsson ved hjelp av en pakkeløsning. Til slutt var det Vålerenga som fikk islendingen.
Foto: Erlend Aas / Scanpix
PAKKEPRODUKT: Rosenborg skal også ha forsøkt å hente Stabæks Veigar Páll Gunnarsson ved hjelp av en pakkeløsning. Til slutt var det Vålerenga som fikk islendingen. Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

- Dette styrker saken mot Stabæk

Ekspert på idrettsjus mener RBKs pakkebud er forsøk på svindel.

(Dagbladet): Advokat og ekspert på idrettsjus, Kenneth A. Leren, var tidlig klar på at Stabæks avtale med Vålerenga i forbindelse med Gunnarsson-overgangen så ut som et forsøk på å unndra penger fra franske Nancy.

Når han får høre TV 2s avsløring om at Rosenborg forsøkte å komme med et liknende pakketilbud, 4,25 millioner for kommende bosmanspiller Johan Andersson og én million for Veigar Pall Gunnarsson, er konklusjonen den samme.

- Det kan i hvert fall ses som et forsøk på svindel. Men det viktigste her er at det styrker saken mot Stabæk, styrker mistanken om at de forsøkte å unndra penger fra Nancy, sier Leren til Dagbladet.

Urealistisk pris
TV 2 mener å vite at Rosenborg først bød mellom tre og fire millioner for Gunnarsson, før de kappet budet på islendingen, og la inn det høye budet på Andersson.

- Da er det egentlig ganske klart hva som har skjedd i mellomtiden her. Det blir åpenbart at Stabæk har søkt å forminske budet på Gunnarsson, sier Kenneth A. Leren.

- Men Rosenborg kan vel hevde at de ville by 4,25 millioner for å hente Andersson allerede i sommer?

- Det kan du si, men prisen er helt urealistisk. Det er bare å sammenlikne med budet på én million for Gunnarsson, som har vært en av Tippeligaens bedre spillere i flere år. Det er ikke like urealistisk som opsjonsavtalen for Herman Stengel, men likevel, sier Leren.

- Først og fremst styrker dette saken mot Stabæk, gjentar advokat Kenneth A. Leren.

Nemnda har e-posten
Påtalenemnda og Rosenborgs Erik Hoftun bekrefter at nemnda sitter på e-posten TV 2 presenterer i kveld, og budet fra trønderne vil dermed være del av materialet som gjennomgås i Doms- og sanksjonsutvalget.

Dagbladet har ikke nådd Hoftun på telefon i kveld.

Daglig leder Nils Skutle har tidligere uttalt i forbindelse med Gunnarsson-affæren at han ikke har vært borti liknende saker tidligere, og at Rosenborg «alltid opptrer ryddig i overgangssaker».

I kveld sier han følgende til Dagbladet:

- Det eneste jeg ønsker å si om denne saken er at all den informasjonen vi sitter på - også det du refererer til - er oversendt til påtalenemnda. Vi har forelagt alt av korrespondanse mellom oss og Stabæk.

Stabæk ønsker ikke å kommentere saken mens den er i behandling hos Doms- og sanksjonsutvalget.