Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dette synet møter de norske sprinterne:
- Aldri sett noe liknende

Det er lagt inn noen store kuler i sprintløypa i Sveits før morgendagens renn. Det mener Ola Vigen Hattestad er håpløst.

SLIK SER DET UT: Løypa minner mer om skicross enn langrenn i Sveits. Foto: Ludvig Holmberg/Expressen
SLIK SER DET UT: Løypa minner mer om skicross enn langrenn i Sveits. Foto: Ludvig Holmberg/Expressen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

iTOBLACH/OSLO (Dagbladet): I morgen er det duket for sprint i fristil for kvinner og menn i Tour de Ski-sirkuset.

Løypa i sveitsiske Val Müstair skal være den eneste som ligger høyt i Tour de Ski, noe som skal ha gjort at de norske utøverne valgte å bli igjen i italienske Toblach i stedet for å teste ut løypa dagen før konkurranse.

- Vi ville kunne reise i ro og fred i dag og kunne trene i Toblach uten å være i høyden som det er i Val Müstair, sier svenskenes herretrener Mattias Nilsson ifølge svenske Expressen.

Men som avisa så fint skriver: Det spørs om den norske og svenske landslagsledelsen hadde gjort dette, dersom de visste hva som venter utøverne i Sveits.

Kan du slå venner, rivaler, langrennsløpere og eksperter i Fantaski?

Dagbladet og Swix lanserer et nytt managerspill for langrenn. Her kan du sette opp ditt eget lag bestående av seks jenter og seks gutter foran hver verdenscuprunde. Du får poeng ut ifra hvordan dine utøvere presterer.

Spillet går over hele sesongen, men du vinner premier hver eneste runde.

Sterke reaksjoner

For det skal ha vært sterke reaksjoner på løypa fra utøverne som har tatt den i øyesyn. Det er blant annet store kuler i løypa, hvor utøverne kan velge ulike spor for så å møte ulike varianter av disse kulene.

I en av de bratteste bakkene skal det også være lagt inn et mindre hopp. Det hele minner mer om en skicross-løype enn en løype for langrenn.

- Arrangørene vil nok lage et show av dette. Og det blir sikkert morsom for TV-seerne, men ... jeg liker det ikke, sier den franske langrennsløperen Maurice Manificat til Expressen.

Og han er ikke den eneste som reagerer.

- Håpløst

Den norske sprinteren Ola Vigen Hattestad er for tiden trener for Slovenia etter at han la opp som langrennsløper tidligere i år. Han er på plass i Sveits, hvor han reagerer slik på det han har fått se:

- Jeg har aldri sett noe liknende i verdenscupen. Og jeg liker det ikke, sier Hattestad til den svenske avisa.

Hattestad rister på hodet over det spesielle synet som møter sprinterne.

- Det der er inngangen til den siste svingen? Der løperne skal velge hvilke kuler de skal ta? Det er jo helt håpløst, smeller det fra nordmannen.

Hattestad er blant annet bekymret for at utøverne ikke vil klare å angripe i svingen før oppløpet med disse omtalte kulene i veien.

Det spørs om løypa ikke blir en overraskelse for de norske utøverne når de kommer fram til Sveits i kveld. Kanskje de angrer på at de ble værende en ekstra dag i Italia.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!