BRUKES I BRASIL:  Den brasilianske dommeren Sandro Ricci markerer hvor muren skal stå under en klubb-VM-kamp i Marokko. Det samme vil han gjøre under VM i Brasil. Foto: AP Photo/Matthias Schrader/NTB Scanpix.
BRUKES I BRASIL: Den brasilianske dommeren Sandro Ricci markerer hvor muren skal stå under en klubb-VM-kamp i Marokko. Det samme vil han gjøre under VM i Brasil. Foto: AP Photo/Matthias Schrader/NTB Scanpix.Vis mer

Dette systemet skal brukes under fotball-VM i Brasil

FIFA bekrefter.

(Dagbladet): Du har kanskje sett det tidligere på noen klipp fra brasiliansk eller argentinsk fotball. Dommeren markerer hvor muren skal stå ved å spraye en strek. På den måten er det ikke mulig for muren å jukse.

Klubb-VM spilles i disse dager i Marokko, og der tester FIFA ut funksjonen. En som er begeistret over ordningen er FIFA-president Sepp Blatter.

- Jeg syns det er en veldig god løsning. Noen tenker at det vil ta lang tid. Selv var jeg veldig skeptisk, men alle dommerne som har testet systemet er fornøyd, sier Blatter ifølge engelske The Guardian under en pressekonferanse i dag.

For de som frykter at hele banen etterhvert vil bli hvitlagt, så fungerer det ikke slik. Sprayen skal kun brukes ved frispark i nærheten av mål, og den er slik at den forsvinner etter noen minutter.

 LIKER DET:  FIFA-president Sepp Blatter. Foto: AP Photo/Matthias Schrader/NTB Scanpix.
LIKER DET: FIFA-president Sepp Blatter. Foto: AP Photo/Matthias Schrader/NTB Scanpix. Vis mer

- Representater fra Bayern München har sagt at de nå kan ta frispark med muren ni meter unna. Hjemme står den kun fem meter unna, sier Blatter og legger til:

- Vi vil starte å bruke den under VM i Brasil.

Dette blir det andre nye systemet som skal tas i bruk under fotball-VM. Tidligere har FIFA bekreftet at mållinjeteknologien skal brukes for første gang.

 SPRAY:  Dommerne vil markere hvor muren skal stå med en spray under fotball-VM i Brasil. FIFA har testet ut systemet under klubb-VM i Marokko. Foto: AP Photo/Matthias Schrader/NTB Scanpix.
SPRAY: Dommerne vil markere hvor muren skal stå med en spray under fotball-VM i Brasil. FIFA har testet ut systemet under klubb-VM i Marokko. Foto: AP Photo/Matthias Schrader/NTB Scanpix. Vis mer