SAMLET KREFTER: Ada Hegerberg(t.h.) synes det var godt med fri fra media dagen etter Nederland-tapet. Nå vil hun ha revansj mot Belgia. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
SAMLET KREFTER: Ada Hegerberg(t.h.) synes det var godt med fri fra media dagen etter Nederland-tapet. Nå vil hun ha revansj mot Belgia. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

Fotball-EM for kvinner 2017:

- Dette tåler vi. Vi gjemmer oss ikke når det går dårlig

Ada Hegerberg og Caroline Graham Hansen vil slå tilbake mot Belgia.

APELDOORN (Dagbladet): De er Norges to største stjernespillere og verken Ada Hegerberg eller Caroline Graham Hansen fikk det til å stemme i åpningstapet mot Nederland.

Dagen etter valgte Norges Fotballforbund (NFF) å skjerme duoen fra pressen.

Det synes også spillerne var helt greit - for å få en best mulig oppladning mot torsdagens skjebnekamp mot Belgia.

- Jeg koser meg og synes det ikke var noe mas. Jeg nøt fridagen med familien. Jeg nullstilte meg inn mot Belgia-kampen, sier Caroline Graham Hansen til Dagbladet og øvrig norsk presse i solskinnet i Apeldoorn.

Ada Hegerberg legger til:

- Vi har hatt en god dialog rundt dette. Dette er noe vi ble enige om. Det er så enkelt som at dette var det beste for alle. Nå får dere (pressen) de svarene dere ønsker og vi ønsker å prestere godt mot Belgia, sier Hegerberg.

PROFIL: Caroline Graham Hansen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
PROFIL: Caroline Graham Hansen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

Positiv oppmerksomhet

De norske fotballjentene gjennomførte i formiddag den nest siste treningsøkta før den viktige EM-kampen. Det er en kamp Norge i teorien må vinne etter 0-1-smellen i åpningskampen.

Caroline Graham Hansen forteller at hun nå har ladet batteriene og er ekstra revansjesugen før neste match.

- Jeg fikk en fridag som var deilig. Det er positivt at media er veldig «på» oss. Dette var ikke noe jeg ba om og det var teamet rundt oss som tok avgjørelsen for at vi skal prestere optimalt mot Belgia. Det bør også alle andre forstå, men jeg synes det er hyggelig å snakke med folk... sier Graham Hansen med et smil.

Kvalitet

Mot Nederland blir trolig den offensive Wolfsburg-spilleren helt sentral i det offensive sammen med toppspiss Ada Hegerberg.

- Dette tåler vi. Vi gjemmer oss ikke når det går dårlig, men det handler om å få best oppladning. Jeg ønsker å gjøre ting med kvalitet, både på og utenfor banen. Jeg står her i dag, i morgen og resten av mesterskapet, sier Hegerberg.

- Hva tenker du om at dette ble en sak i Norge? spør en reporter.

- Det har jeg ingen kommentar til. Jeg fokuserer bare på å få til en god kamp mot Belgia.

PS: Norges neste EM-kamp er mot Belgia i Breda torsdag kl. 18. Status i gruppe A akkurat nå er: Nederland og Danmark med 3p. Norge og Belgia med 0.