Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dette tallet gjør ham til Europas heteste fotballspiller

Robert Lewandowski.

I STORFORM:  Robert Lewandowski har et målsnitt på 1,5 mål i Bundesliga. Foto: NTB Scanpix
I STORFORM: Robert Lewandowski har et målsnitt på 1,5 mål i Bundesliga. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arsenal - Bayern München klokka 20.45

(Dagbladet): Arsenal mot Bayern München er kveldens godbit i Champions League. Arsenal bør helst vinne etter to strake tap i gruppa, mens Bayern München jakter sin tredje seier.

Hos gjestene finner vi akkurat nå Europas heteste fotballspiller, Robert Lewandowski (27). Han er toppscorer i Bundesliga med 12 mål på åtte kamper. Det gir et snitt på 1,5 mål per kamp.

Ingen andre spillere i Europas fire største ligaer har et bedre målsnitt.

Barcelona-spiller Neymar har et snitt på 1,14 mål i Primera Division (8 mål/7 kamper). Jamie Vardy (Leicester) er best i Premier League med et snitt på 1,00 (9 mål/9 kamper). I Serie A har Sampdorias Eder 0,75 (6 mål/8 kamper).

Ser vi på Champions League, står Lewandowski oppført med tre mål. Over seg har han bare Cristiano Ronaldo, som har scoret fem mål.

Fem mål Polakkens absolutte høydepunkt var da han scoret fem mål mot Wolfsburg 22. september. Bedre kan det ikke bli, og villskapen gikk verden rundt på TV.

For Arsène Wenger og Arsenal handler mye om å stoppe Lewandowski i kveld.

- Den beste måten å ta ham på, er at vi har ballen mest. Men han er fantastisk i boksen, sier Wenger og peker på teknikk, bevegelser og avslutningsegenskaper.

- Du må bare ha respekt for Bayern, fortsetter han.

- Historisk har de vunnet europacupen mange ganger. Er det fem? Arsenal null. Så historisk kan du ikke si at vi er på samme nivå som Bayern, påpeker Wenger.

Hvert 39. minutt Ifølge den engelske avisa Daily Mail har Lewandowski scoret hvert 39. minutt de siste sju kampene. Alt i alt har han scoret 22 mål på de siste 16 kampene for klubb og landslag.

- Jeg er veldig fornøyd og håper at det fortsetter. Jeg vet det er mulig, og jeg jobber veldig hardt for det. Det gjør jeg alltid, sier Lewandowski til uefa.com.

Bayern-trener Pep Guardiola prøver på sin side å tone ned Bayerns favorittstempel i kveld.

- De har den fordelen at de må vinne. Jeg kan bare tenke meg hvordan mine spillere ville vært hvis det hadde vært motsatt. Som dyr, sier Guardiola.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!