Dette tapet kostet Hellner 10 000 kroner

Ble knust av Northug i tennis.

NORTHUG-SEIER: Petter Northug vant mot Marcus Hellner i en tennismath i Monte Carlo. Boris Becker var dommer. Foto: Thorkild Gundersen, Vi Menn.
NORTHUG-SEIER: Petter Northug vant mot Marcus Hellner i en tennismath i Monte Carlo. Boris Becker var dommer. Foto: Thorkild Gundersen, Vi Menn.Vis mer

(Dagbladet): Petter Northug og Marcus Hellner har gått mange tøffe løp mot hverandre i langrennssporet det siste året.

Nå er duoen på plass i Monte Carlo i forbindelse med en pokerturnering, og benyttet anledningen til en kort tennismatch.

Verdens beste tennisspillere var samlet i Monte Carlo i forrige uke, og verdens beste langrennsløpere var på plass kort tid etter at Rafael Nadal og Novak Djokovic var ferdigspilt.

- Jeg har spilt tennis to kamper i hele mitt liv, og det var på Gran Canaria i januar, etter Tour de Ski. Jeg aner ikke engang hvordan man skal holde kølla, sier Northug til Vi Menn.

Den tidligere verdenseneren i tennis og tre ganger Wimbledon-vinner Boris Becker var dommer.

VANT 6-0: Langrennsløperne Petter Northug og Marcus Hellner møttes til tennismatch i Monte Carlo. De spilte ett sett der Northug vant 6-0. Foto: Thorkild Gundersen, Vi Menn.
VANT 6-0: Langrennsløperne Petter Northug og Marcus Hellner møttes til tennismatch i Monte Carlo. De spilte ett sett der Northug vant 6-0. Foto: Thorkild Gundersen, Vi Menn. Vis mer

Northug vant matchen 6-0, og langrennsstjernene takket for kampen etter bare det første settet.

Seieren resulterte i at Hellner måtte gi 10 000 kroner til Northug og det norske skiforbundets talentsatsing.

- Jeg var skitnervøs i starten, men i det femte gamet begynte jeg å få litt kontroll på kø... rackerten. Jeg begynte å tenke på juniorene, som kunne få 10.000 kroner. Og bestemte meg for å vinne, sier Northug.

Dommer Becker så sitt snitt til å komme med tips til langrennsgutta.

 - Gutter, tennis handler om fotarbeid. Hvis du skal treffe ballen, må du være der ballen lander. Lynraske bevegeleser er det som skal til. Tennis er løping, sier Becker.

UVANT: Northug med rackerten. Foto: Thorkild Gundersen, Vi Menn.
UVANT: Northug med rackerten. Foto: Thorkild Gundersen, Vi Menn. Vis mer