- Dette tier vi i hjel

Carew-vitser og Carew-spill florerer om dagen. I Roma sitter hovedpersonen og prøver å tenke fotball.

I går kveld landet Carews agent og gode venn, Per A. Flod, i Roma. Han legger ikke skjul på at han er der primært for å hjelpe spisskjempen til å tenke positivt foran debuten i Serie A søndag.

- Vi skal snakke minimalt om det som har skjedd denne uka. Bare være kamerater, spise en god middag, snakke om Roma, Italia, og fotballen i Serie A, sier Flod til Dagbladet på telefon fra Roma.

Carew selv svarer ikke på henvendelsene på telefon og sms fra Dagbladet. Klubben har gitt ham munnkurv. Og den holder han.

- Fryktelig dumt

I mellomtida kan Carew bare registrere at det brer seg vitser og spill på nettet, der han delvis blir hengt ut etter slagepisoden mot John Arne Riise. I java-spillet «Carew vs. Riise» fra firmaet Inpoc er målet å sparke ned sin kamerat på fotballtrening. I sms-reklamen fra firmaet heter det:

- Inpoc og Carew slår til igjen. Sikt på mål eller på John Arne Riise.

Flod er tydelig irritert over at slike spill blir lagt ut.

- Jeg har en masse synspunkter inni meg på at noen velger å tjene penger og kommersialisere en hendelse som bare er vond for alle involverte parter, men utover det ønsker jeg ikke å si noe.

- Det er bare fryktelig dumt.

Han er også tydelig oppgitt over alle som har gått ut i mediene og ment noe om John Carew, deriblant landslagslege Lars Engebretsen, som i både Dagbladet og VG mer enn antydet at Carew bør ta det meste av støyten i konflikten med Riise.

- Å gå i en aviskrangel er helt sikkert fristende for både meg og John, men det vil bare føre mer vondt med seg. Vi skal legge denne saken bak oss.

- Jeg får si som en venn av meg fra Fredrikstad sa en gang: Dette tier vi i hjel, humrer Flod.

Men Flod kan ikke snakke seg bort fra at Carew sjøl har slått beina vekk under sin egen troverdighet og image som forbilde med å gi kompisen juling.

Tvil om landslaget

- Hvordan kan du og Carew greie å bygge opp igjen det bildet han hadde før slagene?

- Det er bare én måte å reparere det som har skjedd på. At John igjen viser hva han er god for som fotballspiller, sier Flod kontant.

Når det gjelder framtida på landslaget, så bekrefter Flod at Carew har gitt uttrykk for at han vurderer å droppe videre spill.

- Men det er naturlig etter det som har skjedd. Jeg forstår at John ikke ser for seg å fortsette slik situasjonen er nå. Men om tre uker kan alt se annerledes ut. Så det er ingen endelig beslutning fra John.