Dette tjener Stabæk-gutta på Champions League-spill

- Handler om å gi klubben gode muligheter for framtiden, sier spillerne.

KOMPENSASJON: Inge Andre Olsen og Morten Morisbak Skjønsberg sitter i spillerutvalget i Stabæk og er fornøyd med bonusavtalen de er blitt enige med klubben om. Tidligere i år måtte spillerne gå med på et lønnskutt for å redde klubben. Foto: Erik Berglund/Dagbladet
KOMPENSASJON: Inge Andre Olsen og Morten Morisbak Skjønsberg sitter i spillerutvalget i Stabæk og er fornøyd med bonusavtalen de er blitt enige med klubben om. Tidligere i år måtte spillerne gå med på et lønnskutt for å redde klubben. Foto: Erik Berglund/DagbladetVis mer

FORNEBU (Dagbladet): Stabæk-spillerne har måttet tåle mye juling utenfor banen den siste tida, og gikk forrige måned med på en ni prosents lønnskutt fra og med nyttår.

Nå kommer gulroten — et eventuelt gruppespill i Champions League vil gi Stabæk-spillerne særs hyggelige ekstrainntekter.

- Vi er enige om en avtale hvor vi får 20 prosent av nettoinntektene fra gruppespillet, forteller Morten Skjønsberg og Inge André Olsen i spillerutvalget.

Tenkte på klubbens framtid
Med bruttoinntekter på anslagsvis 60 til 80 millioner for gruppespillet, snakker man sannsynligvis om inntekter på noe over ti millioner som skal fordeles mellom spillerne, avhengig av hvor mye de bidrar. Godt under det Rosenborg-spillerne hadde i sin tid, men fremdeles nok til å bytte ut smør med gåselever på brødskiva.

- Det er en avtale vi er godt fornøyd med, sier Olsen.

- Forhandlingene har foregått i et godt klima, og det handler også om å gi klubben gode muligheter for framtiden, sånn at den kan drives økonomisk forsvarlig og på sunt vis.

Veien fram til gruppespillet er dog ikke den enkleste. I morgen må den albanske seriemesteren KF Tirana slås ut, deretter venter etter alle solemerker FC København. Så skal man ut i en fjerderundekamp, hvor vinneren går til sluttspillet. Morten Skjønsberg er likevel optimist.

- Det har skjedd større undre på fotballbanen enn at vi har slått ut KF Tirana og FC København, mener Stabæk-kapteinen.

Jönsson-skryt
At man endelig er ferdig med lange — og mange — forhandlingersrunder, gleder Jan Jönsson, som er stolt over at spillerne har vært pragmatiske og utvist nøysomhet.

- Det er ikke overraskende. Det er en meget klok gjeng, skryter Stabæk-treneren.

- Spillerne har i det hele tatt vært meget dyktige i denne prosessen, og har dessuten beholdt fokus på banen.

SKAL AVANSERE: Daniel Nannskog og Stabæk har et godt utgangspunkt før morgendagens returmøte med FK Tirana i 2. kvalifiseringsrunde til Champions League. Foto: Erik Berglund/Dagbladet
SKAL AVANSERE: Daniel Nannskog og Stabæk har et godt utgangspunkt før morgendagens returmøte med FK Tirana i 2. kvalifiseringsrunde til Champions League. Foto: Erik Berglund/Dagbladet Vis mer