Dette tjener Tippeliga-klubbene på serieplasseringene

Se den foreløpige oversikten.

PÅ TOPP: Molde sikret seriegullet allerede 4. oktober. Gullplassen i Tippeligaen tjener de snaut 20 millioner på, viser den foreløpige oversikten.
 Foto: Carina Johansen  / NTB Scanpix
PÅ TOPP: Molde sikret seriegullet allerede 4. oktober. Gullplassen i Tippeligaen tjener de snaut 20 millioner på, viser den foreløpige oversikten. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Klatrer Rosenborg forbi Odd, tar trønderne med seg nærmere tre millioner kroner ekstra inn i 2015. 72 millioner skal fordeles etter plassering i eliteserien.

Pengene, som fordeles av Norsk Toppfotball, strekker seg fra 14,4 millioner i topp til 1,4 millioner i bunn. I tillegg får samtlige klubber et flatt bidrag på 4,5 millioner kroner.

Mellom de tre øverste plassene skiller det rundt 3 millioner kroner, mens gapet fra 3.- til 4.-plass er over 3,5 millioner.

Det eneste mulige skiftet i medaljekampen er om Rosenborg tar igjen Odds forsprang på fire poeng. På «Brakka» vil de da kunne legge til ytterlige 3 millioner kroner på budsjettet for 2015.

Glimt-sprang For lagene nedover på tabellen er det Bodø/Glimt som har teoretisk mulighet til å øke inntekten i 2014 mest. Med sin nåværende 13.-plass ligger de gulkledde an til å tjene 2,16 millioner, men med full klaff på alle fronter vil de kunne ta sjuendeplassen og innkassere 3,6 millioner.

I tillegg til de 72 millioner kronene som fordeles etter plassering, skal det også utbetales 72 millioner kroner hvor samtlige lag får en andel på 4,5 millioner kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer