Dette trikset er aldri gjort i konkurranse tidligere

Torstein Horgmo satte «triple cork» med ribbeinsbrudd. - Det dummeste jeg noen gang har gjort, sier trønderen etter X Games-gull i «Big Air.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): På tross av at han har slitt med et ribbeinsbrudd siden han falt og skadet seg under et filmopptak i romjula, gikk Torstein Horgmo (23) på med dødsforakt under nattas finale i «big air» i prestisjetunge Winter X Games.

Trønderen fikk betalt for den halsbrekkende satsingen, og skrev et stykke snowboardhistorie da han som førstemann noensinne landet en «triple cork» i konkurransesammenheng og tok en høythengende gullmedalje i konkurranse med verdens beste brettkjørere.

I etterpåklokskapens navn, innrømmet seierherren at han hadde vært over grensa for det dumdristige.

- Å gå for triple cork på et hopp som har så hard og flat landing er noe av det dummeste jeg har gjort noen gang, forteller en glad og overveldet Horgmo

Imponert landslagssjef 23-åringen fra Trondheim kjørte en god kvalifisering med tre doublecorks og solide landinger. Finalen ble kjørt i såkalt jamformat i 15 nervepirrende minutter hvor de to beste runene til finalistene telte.

- Torstein satte en fin frontside doublecork 1080 i første run og hentet inn 38 gode poeng, forteller landslagssjef Thomas Harstad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer