Dette trikset er aldri gjort i konkurranse tidligere

Torstein Horgmo satte «triple cork» med ribbeinsbrudd. - Det dummeste jeg noen gang har gjort, sier trønderen etter X Games-gull i «Big Air.

(Dagbladet): På tross av at han har slitt med et ribbeinsbrudd siden han falt og skadet seg under et filmopptak i romjula, gikk Torstein Horgmo (23) på med dødsforakt under nattas finale i «big air» i prestisjetunge Winter X Games.

Trønderen fikk betalt for den halsbrekkende satsingen, og skrev et stykke snowboardhistorie da han som førstemann noensinne landet en «triple cork» i konkurransesammenheng og tok en høythengende gullmedalje i konkurranse med verdens beste brettkjørere.

I etterpåklokskapens navn, innrømmet seierherren at han hadde vært over grensa for det dumdristige.

- Å gå for triple cork på et hopp som har så hard og flat landing er noe av det dummeste jeg har gjort noen gang, forteller en glad og overveldet Horgmo

Imponert landslagssjef 23-åringen fra Trondheim kjørte en god kvalifisering med tre doublecorks og solide landinger. Finalen ble kjørt i såkalt jamformat i 15 nervepirrende minutter hvor de to beste runene til finalistene telte.

- Torstein satte en fin frontside doublecork 1080 i første run og hentet inn 38 gode poeng, forteller landslagssjef Thomas Harstad.

- I andre run sjokkerte han både kommentatorer og tilskuere med første forsøk på triple cork, uten å være nær å lande det sykt vanskelige trickset. I tredje run var han mye nærmere å stompe landingen, men det var fortsatt få som trodde han ville klare å sette trickset. Da det var ett minutt igjen av finalen ga Torstein alt og landet tricket, for første gang noen sinne i en snowboardkonkurranse, sier en imponert landslagssjef.

Horgmo oppnådde tilsammen 80 poeng, og vant i Aspen foran Sebastien Toutant (79) fra Canada og Sage Kotsenburg (77) fra USA.

- Torstein er verdens beste slopestylekjører, det inkluderer hopp. Det beviser han nok en gang når slår de beste i verden. Han er en jævel til å trekke frem alt han har når han må og det gjorde han virkelig denne gangen, og dette tror jeg han har tenkt på lenge. Det er bare å ta av seg hatten, sier Harstad.

Kommer til Arctic Challenge I morgen kjøres finalen i favorittøvelsen slopestyle, hvor Horgmo naturligvis vil være skyhøy favoritt.

I dag står kvalifisering og finale i halfpipe for kvinner med Kjersti Buaas (28) og Linn Haug (20), som norske deltagere, og finale for snowboardcross menn med Stian Sivertzen.

Horgmos deltagelse til Arctic Challenge er forøvrig nå bekreftet, noe som betyr at det norske publikummet har mulighet til å se den trønderske brettkunstneren i aksjon 18. og 19. februar i Wyllerløypa i Oslo.