Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dette trofeet er en forbannelse for managere

Michael Laudrup ble nytt offer.

LIGACUP-FORBANNELSE: Av de siste seks managerne som har vunnet den engelske ligacupen, er Alex Ferguson den eneste som ikke fikk sparken i påfølgende sesong.

Tirsdag ble dansken Michael Laudrup siste offer for den snodige «forbannelsen». Foto: REUTERS/Nigel Roddis/NTB Scanpix
LIGACUP-FORBANNELSE: Av de siste seks managerne som har vunnet den engelske ligacupen, er Alex Ferguson den eneste som ikke fikk sparken i påfølgende sesong. Tirsdag ble dansken Michael Laudrup siste offer for den snodige «forbannelsen». Foto: REUTERS/Nigel Roddis/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Av de siste seks managerne som har vunnet den engelske ligacupen, er Alex Ferguson den eneste som ikke fikk sparken i påfølgende sesong.

Tirsdag ble dansken Michael Laudrup siste offer for den snodige «forbannelsen». Dansken ledet Swansea til ligacuptittelen sist sesong, men med skuffende resultater siden den gang ble han sittende i sjefsstolen i underkant av ett år etter triumfen.

Faktisk er det kun den tidligere Manchester United-manageren Ferguson som har kunnet hente trofeet på Wembley og beholdt jobben til neste ligacupfinale er blitt spilt.

Få, om noen, hadde sett for seg at Laudrup skulle få sparken av Swansea etter at han ledet klubben til sin første engelske cuptittel noensinne. Nå ligger klubben kun to poeng over nedrykksstreken i Premier League.

Mourinho først Forbannelsen startet i 2007 og krevde sitt første offer i José Mourinho. Sju måneder etter finaleseieren over Arsenal, var portugiseren ferdig i Chelsea.

I den påfølgende finalen var det Tottenham-manager Juande Ramos sin tur. Deretter ventet to år med Ferguson-suksess før Alex McLeish (Birmingham) og Kenny Dalglish (Liverpool) led samme skjebne som Mourinho.

I år har Manuel Pellegrini og Gustavo Poyet ført henholdsvis Manchester City og Sunderland til finalen i ligacupen, som spilles 2. mars. De to søramerikanerne er tilsynelatende trygge i sine jobber. Men det var også Laudrup for ikke lenge siden.

(NTB)

Hele Norges coronakart