Ranheim til Eliteserien

Dette trønderske opprykket er en ren lykke for norsk fotball

Ranheim viser hvordan alle kan bli bedre.

GRATULERER, RANHEIM! Michael Karlsen og Mads Reginiussen
jubler etter seieren i straffesparkkonkurransen i siste kvalifiseringskamp til Eliteserien i fotball 2018. Det skal også resten av norsk fotball. FOTO: Ned Alley / NTB scanpix.
GRATULERER, RANHEIM! Michael Karlsen og Mads Reginiussen jubler etter seieren i straffesparkkonkurransen i siste kvalifiseringskamp til Eliteserien i fotball 2018. Det skal også resten av norsk fotball. FOTO: Ned Alley / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MYE pent er sagt og skal fortsatt sies om Sogndals betydning for norsk toppfotball. Det er en pionerklubb som år etter år har vist hva langsiktig, stødig ledelse betyr for å være med blant eliten. Men akkurat denne gangen var det bra at det tok slutt. For så stor var forskjellen i ballbehandlingen i denne avgjørende kvalikkampen mellom gjester som forsvarte posisjonen og utfordreren Ranheim fra 1. divisjon.

Og mye viktigere for resten av sporten enn kampen om den siste plassen i Eliteserien 2018:

  • Så stor er forskjellen i tenkning på hva som løfter nivået i resten av norsk fotball.

Der er det Ranheim som er klokest.

SESONG etter sesong har Sogndal forsvart tilværelsen sin i toppen ved å være laget for hele Sogn og Fjordane, tilby spillerne fra hele Norge et solid utdannelsestilbud og foreta kloke innkjøp fra utlandet. Denne miksen har gitt en stabilitet som gjør at suksessen varer. Dette er en klubb som tåler slike overraskende tap som i går kveld.

Derimot er det slett ikke sikkert at Ranheim rent plasseringsmessig vil tåle opprykket. Selv i en for tida nivåmessig skrantende norsk eliteserie blir det røft å være en bydelsklubb med et budsjett titalls millioner under det konkurrentene har å rutte med.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer