Dette trynet får du bare se på banen

Gamsten vil bare smile.

• Direkte kl. 20.05: Norge - Bosnia-Hercegovia

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Morten Gamst Pedersen er kjent som en smilende og blid gutt. Til og med på banen er det stort sett bare brede glis å se.

Trodde i hvert fall vi.

For da bildene av en illsint Gamst kom inn fra de internasjonale bildebyråene etter kampen mot Bayer Leverkusen i Uefa-cupen, og han siden fulgte opp med en heftig krangel med Joey Barton, begynte vi å tvile. Og derfor spurte vi Morten om han har fått et nytt og tøft image.

- Jeg er jo blitt sterkere og mer fysisk, sånn sett, og står kanskje mer i mot i duellene. Det er ting jeg har trent på. Jeg har ikke vært i noen fighter, det har jeg ikke, men det å kunne stå i mot og være mer fysisk, holde på ballen med en mann i ryggen og sånn, det er ting jeg har blitt sterkere på og har trent bevisst på, sier Gamsten til Dagbladet.no.

Samtidig understreker han at han ikke er blitt styggere, og at det at han nå tør å si fra når noen tråkker ham på tærne også gir mer selvtillit på banen.

Og når det gjelder den spesifikke episoden fra Uefa-cupen, der Gamsten ser ut som han har lyst til å gi Carsten Ramelow en på trynet, har hovedpersonen følgende å si:

- Jeg er ikke fornøyd når folk slår meg i ansiktet med albuen. Når en slår deg med en albue i ansiktet og en tråkker på deg når du ligger nede, så blir du ikke fornøyd. Det er jo ikke sånn at jeg er ute etter å være stygg eller å gi noe tilbake, det er bare det at du sier i fra. Det er ikke vondt ment. Men hvis en slår deg i ansiktet, så blir ikke du fornøyd heller?

Dette trynet får du bare se på banen

Og da Dagbladet.no ber ham om å vise oss det onde blikket, avslår han høflig å vise det fram. Morten Gamst Pedersen er en smilende person, og det ønsker han også å være når han er utenfor banen.

- Det uttrykket får du aldri se her, småler mannen Åge Hareide setter sin lit til i kveld.

FIKK EN ALBUE: Morten Gamst Pedersen i en snerrende versjon mot Ramelow.