Thor Gotaas og Dagbladet kårer Tidenes 100 beste norske langrennsløpere

Dette TV-dramaet forbløffer fortsatt

Et par av de roligste og snilleste langrennsløperne ga oss sportens største norske bragder.

SKYGGET: Finn Hågen Krogh med Sergej Ustjugov rett bak seg under den eventyrlige VM-stafetten i Lahti 2017. Sjelden har langrenn vært bedre TV. FOTO: Terje Pedersen / NTB scanpix
SKYGGET: Finn Hågen Krogh med Sergej Ustjugov rett bak seg under den eventyrlige VM-stafetten i Lahti 2017. Sjelden har langrenn vært bedre TV. FOTO: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DET er tre løp som står fram som de mest overraskende i moderne norsk langrennshistorie. Alle fikk et resultat knapt noen hadde trodd, prestert av utøvere som seinere mer enn de fleste har fått oppleve hvor sårbar du er som toppidrettsutøver.

Disse unike prestasjonene har også et annet felles trekk. De er gjort av utøvere som utenfor sporet er påfallende rolige og vennlige, og som tåler både berømmelse og motgang bedre enn de fleste.

Likevel er det selve opplevelsene som løfter Finn-Hågen Krogh, Simen Hegstad Krüger og Ragnhild Haga så høyt opp på hederslista over tidenes beste norske langrennsløpere.

For de øyeblikkene de ga oss var sjeldent fine.

AT Finn-Hågen Krogh med et forsprang på 17 sekunder skulle klare å slå selveste Sergej Ustjugov på sisteetappen under stafetten i Lahti-VM 2017, var mulig. Nordmannens spurt var god nok til det. Det spesielle var måten det skjedde på.

For Finn-Hågen lot aldri verdens da desidert beste skiløper tette denne luka. Under ekstremt vanskelige forhold med løssnø opp til anklene, la han inn litt mer fart hver gang russeren nærmet seg bakfra. Usjugov forble en skygge noen meter unna gjennom ti kilometer i snødrevet helt til Norge hadde tatt det niende strake VM-gullet på 4x10km stafett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer