SØLV: Det ble bare en 2. plass på Sergej Ustjugov på gårsdagens individuelle sprint. Det var ikke russeren veldig godt fornøyd med, og det er en holdning som skremmer Martin Johnsrud Sundby. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
SØLV: Det ble bare en 2. plass på Sergej Ustjugov på gårsdagens individuelle sprint. Det var ikke russeren veldig godt fornøyd med, og det er en holdning som skremmer Martin Johnsrud Sundby. Foto: Terje Pedersen / NTB ScanpixVis mer

VM på ski i Lahti:

Dette uttrykket skremmer Sundby: - Det er skummelt

Det ble bare sølv på Sergej Ustjugov i går. Det var ikke russeren veldig godt fornøyd med.

LAHTI/OSLO (Dagbladet): I går gikk VMs første medaljeøvelse i de finske skogene i Lahti, og for herrenes del ble beholdningen en bronsemedalje på sprinten til Johannes Høsflot Klæbo.

Sergej Ustjugov var regnet som en av de største favorittene, og knuste all motstand på prologen, men i finalen måtte han gi tapt for italienske Federico Pellegrino.

Da de tre klatret opp på pallen var italieneren et eneste stort glis, mens Ustjugov sto på sølvplassen med et steinansikt. Det lover ikke nødvendigvis godt om vi skal tro morgendagens store gullhåp på 30 kilometeren med skibytte - Martin Johnsrud Sundby.

LADE OPP: Northug har planer om å reise hjem for å lade batteriene, det mener han kommer godt med for romkamerat, Emil. Reporter: Øyvind Godø / Video: Lise Rafaelsen Vis mer

- Skummelt

På morgenens pressekonferanse fikk han spørsmål i plenum om hva han tenkte om russerens reaksjon etter at å ha sikret seg sølvet.

- Det viser hvor han har lagt ambisjonsnivået. Jeg skjønner ikke helt hva han var så skuffa over, for han gikk et vanvittig finaleløp. Pellegrino var bare enda litt raskere. Han hadde sikkert sett for seg at det skulle gå rett hjem, sier Sundby.

- Det er skummelt med en fyr som blir skuffa over 2.-plasser.

Han legger heller ikke skjul på at det er drømmen om gull som driver ham.

- I Sotsji var jeg ikke god nok til å ta gull, og det var helt jævlig. Jeg drømmer nok mer om det gullet enn dere tror, og håper jeg er sterk nok, sier han.

PRESSEKONFERANSE: Det norske laget før morgendagens 30-kilometer. Didrik Tønseth, Martin Johnsrud Sundby, Sjur Røthe og Finn Hågen Krogh. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
PRESSEKONFERANSE: Det norske laget før morgendagens 30-kilometer. Didrik Tønseth, Martin Johnsrud Sundby, Sjur Røthe og Finn Hågen Krogh. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Skuffet

Og at Ustjugov var skuffa, var det liten tvil om. Dagbladet snakket med russeren etter målgang i går, og mannen med kjempekreftene var klar på at det bare er én ting som er godt nok i Lahti.

- Fordi sølv ikke er gull. Det er gull jeg jobber for og drømmer om. Det er gull jeg vil ha. Jeg er ikke fornøyd med å bli slått. Jeg er veldig skuffet. Jeg var sterk og hadde alle muligheter, men går ikke fort nok på oppløpet. Jeg er veldig skuffet, sa han.

Han forsøkte samtidig å smile tappert, men på pressekonferansen kort tid etterpå var smilet igjen borte.

- Det er bare trist at jeg ikke benyttet denne sjansen. Sprinten var min største gullmulighet. Men jeg skal reise meg. Jeg skal gi Martin Johnsrud Sundby kamp på tremila, sa Tour de Ski-vinneren.

BLIR ALENE: Emil Iversen forbereder seg på ensomhet da Petter Northug tar noen pausedager hjemme. - Det blir ensomt og trist, sier en sliten Iversen som ikke er skuffet etter å ha blitt slått av romkamerat, Petter Northug. Reporter: Øyvind Godø / Video: Lise Rafaelsen Vis mer

Fire mot én

Og det er nettopp Ustjugov de fire nordmennene ser på som den aller største konkurrenten i morgen.

- Det kommer litt an på hvordan vi legger opp løpet. Jeg, Didrik (Tønseth) og Sjur (Røthe) har veldig lyst til å kvitte oss med han på klassiskdelen. Vi kommer nok til å kikke oss over skulderen, sier Sundby.

Finn-Hågen Krogh er enig.

- Det blir oss fire mot Ustjugov. Jeg håper han slipper ganske tidlig.