Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Haaland er toppscorer i Champions League

Dette valget vekker oppsikt

Erling Braut Haaland (19) er toppscorer i Champions League etter tre runder. I kveld viste han sin klasse igjen, og det han gjorde før straffemålet imponerer.

TAR BALLEN: Dommer har akkurat pekt på straffemerket, Erling Braut Haaland vet hva han skal. VIdeo: Viasat Vis mer
  • Genk - Liverpool 1-4 (0-1)

  • Salzburg - Napoli 2-3 (1-1)

Kampen mot Napoli var 40 minutter gammel da Salzburg fikk straffe. I det sekundet dommeren pekte mot krittmerket, løp den norske 19-åringen bort til ballen og snappet den opp.

Beskjeden var ikke å misforstå: Denne straffen er min!

Vekker oppsikt

På det tidspunktet ledet Napoli 1-0 etter at Mertens avsluttet en rask og elegant kontring med å dunke ballen over Salzburg-keeperen 20 minutter tidligere.

For noen ville det vært et stort press, for Haaland så det ut som det bare var morsomt.

- Han løper bare rett bort og sier den er min. Det er ingen nerver, sier en imponert Rune Bratseth i Viasat-studioet.

- Han spiller med enorm selvtillit. Nå begynner det å bli alvor, sier Viasat-ekspert Morten Langli.

Et raskt stopp i tilløpet var nok til å sende keeperen feil vei, og 19-åringen kunne jublet for sitt femte mål i Champions League denne høsten.

Var-annullert

Mye av den første omgangen dreide seg om Salzburg-spissen. Åtte minutter ut i kampen trodde Haaland at han scoret, men målet ble riktig avblåst for offside.

Du kan se situasjonen her:

INGEN SCORING: Erling Braut Haaland trodde han hadde sendt laget sitt ledelsen mot Napoli, men ble stoppet av VAR. Video: Viasat Vis mer

Haaland hadde også to store sjanser til. Han fikk tid i bakrom, men begge gangene greide Napoli å avverge situasjonen i siste sekund.

Han var liksom overalt.

Toppscorer alene

Den andre omgangen startet ganske tamt. Først etter 65 minutter ble det fyr på oppgjøret igjen.

Det var Napoli som sto for ingrediensene. Kévin Malcuit dro seg rundt på kanten, og slo et presist innlegg i boksen. Der sto Dries Mertens klar. 32-åringen sikret ledelsen for blåtrøyene med en leken «tap in».

Haaland hadde vært helt anonym i den andre omgangen, men i det denne setningen ble skrevet dukket han opp igjen. Som en målsnik skal gjøre utliknet han for Salzburg.

Han stanget kontant inn et millimeterpresist innlegg i mål. Du kan se situasjonen her:

Med det er han toppscorer i Champions League med seks mål. Bak følger Robert Lewandowski med fem og Kane, Sterling og Gnabry med fire hver.

Et ganske godt selskap …

For å sette det litt i perspektiv. Messi trengte 17 kamper og Ronaldo 32 kamper for å score 6 mål i CL.

Dessverre for Haaland rystet Napoli Salzburg igjen minuttet etter Haalands mål. Hjemmepublikumet hadde knapt jublet ferdig da Lorenzo Insigne scoret 2-3 målet som sikret seieren for Napoli.

- Det var en underholdende og gøy kamp egentlig, men det hadde vært enda bedre hvis vi fikk noen poeng ut av det, sier Haaland til Viasat.

Den norske spissen var mer irritert over resultatet enn imponert over sine to mål:

- Jeg tenker ikke så mye på målene akkurat nå. Jeg er forbanna sur akkurat nå fordi vi taper. Det er noen nybegynnerfeil som gjør at vi slipper inn mål. Det er tungt å sitte igjen med null etter en sånn kamp på hjemmebane, sier Haaland.

Drømmestart for Liverpool

I gruppas andre kamp var det et revansjelystent Liverpool-lag som ville slå tilbake etter det skuffende poengtapet mot Manchester United i helga.

Og det tok bare to minutter før Alex Oxlade-Chamberlain dunket inn kampens første mål.

Sander Berges Genk trodde de hadde utliknet midtveis i den første omgangen, men målet ble VAR-annullert for offside.

Champions League gruppe E
Napoli32105-27
Liverpool32018-66
Salzburg310211-93
Genk30123-101

Liverpool var absolutt ikke på sitt beste i oppgjøret, og Genk hadde gode muligheter til å utlikne før pause.

Men i den andre omgangen viste Liverpool hvilken klasseforskjell det er på de to lagene. Det var ikke det at Liverpool var så vanvittig mye bedre, men de var effektive i kampens avgjørende faser. Alex Oxlade-Chamberlain la på til 0-2 etter 57 minutter, før Mane og Salah la på til 4-0 for rødtøyene.

To minutter før slutt fikk Odey et trøstemål for Genk.

- Det er tøft å møte Liverpool når vi slipper inn etter to minutter. Det blir bedre etter hvert, og vi har troa når vi går ut i den andre omgangen, men vi slipper inn mål altfor lett, forklarer Sander Berge til Viasat.

Han fortsetter:

- Liverpool er på en helt annen nivå enn det vi er vant til.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media