OVERRASKELSEN: Mange hadde nok sett for seg at Peter Sagan kunne vinne poengkonkurransen i Tour of California. I går kveld vant han istedet rittet sammenlagt. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
OVERRASKELSEN: Mange hadde nok sett for seg at Peter Sagan kunne vinne poengkonkurransen i Tour of California. I går kveld vant han istedet rittet sammenlagt. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COMVis mer

Dette var aldri Sagans plan

Kopierte Bradley Wiggins i California.

(procycling.no): Landis, Leipheimer, Rogers, Horner, Gesink, Van Garderen og Wiggins står på sammenlagtlistene fra Tour of California mellom 2006 og 2014.

Om du er svært sykkelkyndig, eller ikke: Vi kan røpe at disse guttene er mer kjent for klatrestyrke enn spurtferdigheter.
 
Søndag kveld fikk etapperittet en fantastisk avslutning i Los Angeles.

Julian Alaphilippe og Peter Sagan kjempet om etappeseieren, etter at sistnevnte har imponert stort i uka som har gått.

Reddet av snøfall Tinkoff-Saxo-rytteren hadde egentlig ingen plan om å henge med i sammendraget, men det endret seg da tempoetappen ble flyttet fra Big Bear til Santa Clarita, på grunn av snøfall.

Den 10,6 kilometer lange tempoen vant nemlig Sagan, og puttet samtidig 17 sekunder i sekken på Alaphilippe.

I franskmannens terreng, la slovaken ned heroisk innsats opp fryktede Mount Baldy. En svært uventet seierherre i det tøffe etapperittet var i emning:

- Jeg er veldig glad fordi jeg hadde ikke engang tenkt på at jeg kunne gå for sammendraget i California. I var det en veldig har toppfinish. Jeg mistet bare 47 sekunder (til Alaphilippe på Mount Baldy) og jeg plukket opp bonussekunder på andre etapper, sier Sagan ifølge cyclingnews.com.

Sekundstrid Dramatikken under den avsluttende etappen, gjorde årets Tour of California til en svært seervennlig affære. Før etappestart var det to sekunder i Alaphilippes favør.

Den innlagte spurten ble vunnet av Mark Cavendish. Sagan ble nummer to, mens Alaphilippe fulgte etter.

Dermed skilte det fortsatt sekundet mellom de to, men fortsatt i franskmannens favør.

I Tour of California deles det ut ti, seks og fire bonussekunder i massespurten.
 
Målfoto avgjorde Presset på Sagan var derfor stort foran oppløpet i Pasadena. Han var nødt til å plassere seg på podiet.

Cavendish vant igjen spurten overlegent. Hans 13. seier i år, og den fjerde under Tour of California.

Andreplassen gikk til Wouter Wippert (Team Drapac), mens det måtte målfoto til for å skille Sagan og Tyler Farrar (MTN-Qhubeka) i kampen om tredjeplassen.

Da Sagan fikk vite av laget sitt at han var målt til tredjeplass, kunne han endelig slippe jubelen løs.

Med fire bonussekunder, var Alaphilippe slått med tre sekunder i sammendraget.

Den første sammenlagtseieren hans siden han vant Giro di Sardegna i 2011.

- Jeg er veldig glad for å vinne Tour of California, også fordi jeg mistet poengtrøya i år (til Mark Cavendish, vår anm.). Jeg var nødt til å finne på noe for å komme meg opp på podiet, smilte han.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!