Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Dette var Anands siste sjanse til å komme tilbake

Norsk ekspert tror inderen har gitt opp.

Viswanathan Anand misbrukte sin siste sjanse til å ta igjen Magnus Carlsen etter mandagens remis i sjakk-VM, mener internasjonal mester Eirik Gullaksen.

Anand sto med to strake tap for Carlsen, men inderen klarte heller ikke i sjuende parti å utnytte fordelen med hvite brikker.

Dermed leder Carlsen 4,5-2,5 sammenlagt når fem partier gjenstår. Nordmannen er to poeng unna å bli den 16. verdensmesteren i sjakk.

- Magnus kan være godt fornøyd. Jeg mener dette partiet var Anands siste sjanse til å komme tilbake, men han tok den ikke. Han spilte litt bedre, men det ble aldri farlig for Magnus, sier Gullaksen til NTB.

Bergenseren savner en mer angrepsvillig Anand, som han mener ikke gjorde nok til å presse Carlsen i mandagens parti.

- Det var nokså rolige saker fra Anand. Han er ingen angrepsspiller, men han må gi mer gass enn dette. Det er mulig han allerede mentalt har gitt opp og vil unngå å bli knust. Det blir gjerne sagt at det gjelder å stoppe fallet og roe seg ned, men det er ikke nok tid til det nå, sier Gullaksen.

- Anand måtte angripe, men det var han ikke særlig villig til. Han ser litt knekt og resignert ut.

Carlsen får spille med hvite brikker i tre av de fem siste VM-partiene. 22-åringen spiller med hvitt igjen tirsdag. (©NTB)

ANAND KLARTE IKKE TA INNPÅ: Carlsen (t.v) befestet stillingen i VM-kampen med en ny remi mot hjemmehåpet Viswanathan Anand. Foto: REUTERS/Babu / NTB SCANPIX
ANAND KLARTE IKKE TA INNPÅ: Carlsen (t.v) befestet stillingen i VM-kampen med en ny remi mot hjemmehåpet Viswanathan Anand. Foto: REUTERS/Babu / NTB SCANPIX Vis mer