- Dette var bare én av mange kamper om gullet

Fabregas etter 6-1 seier.

NUMERO UNO: Cesc Fabregas var banens desidert beste mot Everton. Her feirer han et av sine to mål med Robin van Persie.Foto: Scanpix/AP Photo/Tim Hales
NUMERO UNO: Cesc Fabregas var banens desidert beste mot Everton. Her feirer han et av sine to mål med Robin van Persie.Foto: Scanpix/AP Photo/Tim HalesVis mer

(Dagbladet.no): Everton - Arsenal 1-6.

Flere spørsmålstegn har blitt stilt rundt årets Arsenallag i sommer. Blant annet har det blitt sådd tvil om midtstopperparet Thomas Vermaelen og William Gallas holder mål i duellspillet i lufta. Derfor smakte nok denne seieren ekstra godt for manager Arsene Wenger.

— Dette var bare én av mange kamper i kampen om ligagullet. Vi kan klare det om vi spiller som dette, sa banens gigant Cesc Fabregas etter kampen.

Luftstyrke
Motstander i første runde var nemlig hodesterke Everton, på Goodison. Men da man ventet at duoen Tim Cahill-Marouane Fellaini skulle dominere i lufta fikk vi i stedet se et effektivt Arsenal, som ga hjemmelaget en god porsjon av deres egen medisin.

Brasilianske Denilson hadde ti minutter tidligere gitt Arsenal ledelsen med et susende distanseskudd da Robin van Persi løftet et frispark inn i vertenes målgård.

Der hadde Thomas Vermaelen løpt seg fri, og fra kloss hold hadde belgieren på problemer med å doble ledelsen for The Gunners.

Men det stoppet ikke der. Ikke mer enn fire minutter var gått før Tim Howard måtte plukke ballen ut av nettet for tredje gang.

William Gallas måtte tåle mye kritikk i fjor, spesielt for flere markeringsfeil på defensive dødballer. 0-3-scoringa var sånn sett en deilig revansje for den franske Premier League-veteranen.

Nok en gang lempet var van Persie servitør på frispark. Fellaini valgte å slippe markeringa på Gallas, som med pannebrasken sørget for at Arsenal kunne gå til pause med en meget hyggelig ledelse.

GODT I GANG: Thomas Vermaelen feirer scoring i debuten.Foto: Scanpix/AFP PHOTO/ANDREW YATES
GODT I GANG: Thomas Vermaelen feirer scoring i debuten.Foto: Scanpix/AFP PHOTO/ANDREW YATES Vis mer

Cesc-dobbel
Etter pause var det i realiteten bare ett lag på banen. Everton prøvde de første minuttene, men en kjapp kontring drepte alle former for motivasjon.

Ballen endte til slutt hos Cesc Fabregas, trillet ballen mellom beina på Howard og i mål.

Etter dette roet Arsenal ned tempoet noe og trillet ball. Everton virket på sin side rådville, og skapte lite eller ingenting.

Fabregas viste at han behersker rollen som avslutter like godt som hovmester da han upresset fikk avansere over halve banen før an plasserte ydmykende 0-5 ned i hjørnet.

Den spanske eleganten noterte seg i tillegg for målgivende.

— En herlig seier, men vi må innse at vi ikke kommer til å vinne 6-1 hver dag, sa han.

Og bare for å gjøre ydmykelsen komplett satte Eduardo inn returen etter et stangskudd fra Andrei Arsjavin.

Da var det ingen som brydde seg om at Louis Saha fikk lov til å redusere til 1-6 på overtid. Tre poeng og serieledelse er meget sterkt av London-laget, som etter hjemmekamper mot Bolton og Portsmouth fort kan lede etter tre runder og.