Dette var bare starten

Men Thorir trengte virkelig bronsemedaljen.

BRONSEJENTENE: De norske VM-jentene smilte stolt med beviset på at de i øyeblikket er verdens tredje beste lag. Foto: BJØRN LANGSEM
BRONSEJENTENE: De norske VM-jentene smilte stolt med beviset på at de i øyeblikket er verdens tredje beste lag. Foto: BJØRN LANGSEM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| SANNSYNLIGVIS var det bare ren konkurranseglede; den herlige følelsen som følger hver eneste seier i sport, som gjorde at håndballjentene jublet så uhemmet over bronsemedaljene.

Men kanskje var det noen flere enn trenerduoen Thorir Heirgeirsson og Mia Hermansson Högdahl som hadde en baktanke midt i all dansingen og klemmingen. For denne spillergruppen hører til Norges smarte idrettsutøvere, og da går det an å få med seg det som skjedde samtidig med at håndballjentene vant sin 18.ende internasjonale medalje:

•• Dette var medaljer de trengte mer enn på lenge.

Denne kampen var ikke bare sifre. Den gjaldt den norske modellen.

SELVSAGT hadde ikke nytreneren Heirgeirsson kommet direkte i trøbbel med 4.plass i sitt første mesterskap som sjef. Også det hadde vært en bra prestasjon med et lag uten et par ruvende olympiske mestere, med skadete nøkkelspillere og et glidende generasjonsskifte på gang. Men det hadde ikke gitt nødvendig autoritet.

Enhver trener som kommer fra Marit Breiviks skygge kunne trengt mer enn ekstra glid i starten for å skinne. Skjønt dette dreier seg svært lite om personlig oppmerksomhet:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer