Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dette var den klare meldinga til Viking-spillerne i morges

- Har ikke opplevd noe sånt før, sier kaptein Nevland.

BLE SKÅNET: Banemannen var i full gang med å fjerne banneret da dette bildet ble tatt like etter kl. 07 i dag tidlig: Foto: Tipser
BLE SKÅNET: Banemannen var i full gang med å fjerne banneret da dette bildet ble tatt like etter kl. 07 i dag tidlig: Foto: Tipser Vis mer

(Dagbladet): Det ulmer i Stavanger etter en svak seriestart for Viking.

I natt har noen vært inne på treningsanlegget for å gi en klar beskjed til spillerne - et stort banner med påskriften: «Se te helvette å blø for draktå»!

Da bildene, som Aftenbladet.no først publiserte, ble tatt, var banemesteren allerede i gang med å fjerne den mest frittalende delen av meldinga. Etter hvert forsvant resten også.

Viking-kaptein Erik Nevland synes ikke noe særlig om fremgangsmåten til de misfornøyde.

- Jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Stemninga er forsåvidt ok rundt laget syns jeg, men vi kan ikke falle ned på nivået der, sier han til Dagbladet.

- Har du opplevd sinte reaksjoner i byen ellers?

- Nei, jeg har overhodet ikke opplevd noe sånt som det der, sier Nevland, som slipper å se banneret ettersom han er på vei til trening i skrivende stund.

Godt forhold til fansen
Bengt Sæternes tok et oppgjør med hjemmefansen på Viking Stadion etter at folk jublet da Birkir Bjarnason ble byttet ut under tapet for Strømsgodset for noen uker tilbake.

Erik Nevland føler likevel forholdet til supporterne er bra.

- Ja, det er forsåvidt greit. Vi har ikke spilt så mange hjemmekamper ennå, men Hordene har vært gode de gangene vi har spilt der. Nå har jeg heldigvis ikke sett det som skjedde i morges, men jeg håper selvfølgelig at de støtter Viking uansett. Det er jo det som er forskjellen på gode og dårligere supportere, at de støtter laget i både gode og dårligere tider, sier han.

FORSVANT LITT ETTER LITT: Først forsvant banneordene, så resten.Foto: Tipser
FORSVANT LITT ETTER LITT: Først forsvant banneordene, så resten.Foto: Tipser Vis mer

- Blir du provosert når noen antyder at det er innsatsen som mangler hos dere?

- Nei, jeg vet ikke. Jeg føler at vi jobber så godt vi kan, men så har ikke resultatene gått vår vei ennå. Vi jobber med ting hele veien, og har masse å jobbe med også, sier Nevland, som mener laget ikke har latt seg prege altfor mye.

- Stemninga i gruppa har vært bra den. Vi jobber hardt og prøver å snu trenden vi har vært i de siste ukene. Det er helt greit.

Takler trøkket
Bare en seier og fem poeng på de seks første kampene er tungt å svelge for et kravstort Stavanger-publikum.

Det ble en liten opptur for Viking med seier over Staal i cupen denne uka, men mye tyder på at det må en 16.mai-seier over Odd til for at ikke presset skal bli enda større på siddisene.

Erik Nevland merker at han er i fokus også som kaptein for dette laget, men lover at det ikke skal være noe problem.

- Jeg har likt ansvar som alle andre. Men jeg er kaptein og er den som får det trøkket, og det er helt greit. Det skal jeg takle uten problemer, sier Nevland, som håper Viking-supporterne støtter klubben skikkelig mot Odd i helga.

SKJØNNER FRUSTRASJONEN: Men kaptein Erik Nevland vil heller at Viking-supporterne støtter laget i motgangen.
Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX
SKJØNNER FRUSTRASJONEN: Men kaptein Erik Nevland vil heller at Viking-supporterne støtter laget i motgangen. Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media