TAP: Jack Wilshere og Laurent Koscielny går av banen etter tapet mot Manchester united. Foto: Paul Ellis / AFP Photo / NTB Scanpix
TAP: Jack Wilshere og Laurent Koscielny går av banen etter tapet mot Manchester united. Foto: Paul Ellis / AFP Photo / NTB ScanpixVis mer

- Dette var den store testen for Arsenal. Den besto de ikke

Alsaker om gullkampen.

(Dagbladet): Arsenal hadde muligheten til å virkelig feste grepet i Premier League med seier over Manchester United i går.

Men the Gunners var usedvanlig tamme, skapte svært lite, og måtte se seg slått etter en scoring av sin gamle helt Robin Van Persie.

TV2-kommentator Øyvind Alsaker mener United så mye mer sultne ut enn Arsenal i går.

- Dette viser at Arsenal ikke er så suverene som enkelte har sagt at de er. Du kunne se at United ville mer i denne kampen. Dette var den store testen på om Arsenal er en favoritt til å vinne Premier League. Den besto de ikke i går, sier Alsaker til Dagbladet.

Klandrer ikke Van Persie Robin Van Persie ble den store helten for United, da han scoret kampens eneste mål. Van Persie scoret to ganger mot Arsenal i fjor, og valgte da ikke å feire.

Denne gangen holdt imidlertid nederlenderen ingenting igjen etter målet, og kastet seg i armene på Wayne Rooney.

Alsaker ser ingenting galt i feiringen til Van Persie.

- Man må jo tenke at nå er karantenetiden over, og han har lov til å feire. Det kan jo være at det var et aldri så lite svar til Wenger også, etter at han sa at han ser på Van Persie som en arsenalmann.

Morten Ruud-Irgens, redaktør i Gunners.no, laster heller ikke Van Persie.

- Det blir jo naturlig etter hvert. Det målet var svært viktig for han og United, så det var mye følelser i sving. Han kan jo ikke droppe å feire i all evighet, sier Ruud-Irgens til Dagbladet.

Midtbanen sviktet Arsenal stilte noe redusert til kampen, da både Per Mertesacker og Tomás Rosický var ute med sykdom. Mikel Arteta og Serge Gnabry var også rammet, men var friske nok til å spille.

- Jeg tror ikke sykdommen spilte så mye rolle for Arsenal, Vermaelen gjorde en god kamp som erstatter for Mertesacker, sier Alsaker.

MATCHVINNER: Robin Van Persie feirer etter å ha gitt Manchester United ledelsen. Foto: Jon Super / AP Photo / NTB Scanpix
MATCHVINNER: Robin Van Persie feirer etter å ha gitt Manchester United ledelsen. Foto: Jon Super / AP Photo / NTB Scanpix Vis mer

- Det var midtbanen som sviktet. Det er Arsenals sterkeste lagdel, men de på midten var helt borte i første omgang. Özil var veldig svak. Moyes sa at han ikke kjøpte Özil fordi han hadde Rooney i den posisjonen, og det fikk han rett i i går. Rooney var banens beste, han var helt overlegen.

Ruud-Irgens var heller ikke fornøyd med Özil.

- Özil var veldig skuffende. Vi var veldig nervøse i første omgang, midtbanen ble fullstendig tatt ut av kampen av Uniteds midtbane. Det er veldig typisk United, når de må vinne, så vinner de.

Ikke friskmeldte ennå Dag Langerød, redaktør i United.no, var godt fornøyd etter gårsdagens kamp, men tar likevel ikke helt av etter den dårlige sesongstarten.

- Vi er ikke friskmeldte ennå, men nå har vi ni kamper på rad uten tap. Vi er svært godt organiserte, det må man forvente av et lag under David Moyes, sier Langerød til Dagbladet.

- Det er mange fans som lurer på hvor gode vi egentlig er. Kan vi slå Barcelona? Kan vi slå Bayern? Nå fikk vi vår første seier i en toppkamp i år, hvis vi ikke regner med Liverpool i ligacupen, så vi er på god vei.

Langerød mener United-fansen må være mer tålmodige.

- Selv om United går 15 kamper uten tap, og så taper mot for eksempel West Ham, kommer kritikerne fram igjen. Fansen må skjønne hvor stort dette trenerskiftet er, og ha tålmodighet. Jeg har troa på at dette kan gå veien, men vi kan ikke ta noe for gitt, vi må ta en kamp av gangen.

IKKE IMPONERT: Øyvind Alsaker synes ikke Arsenal framsto som en tittelfavoritt i går. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
IKKE IMPONERT: Øyvind Alsaker synes ikke Arsenal framsto som en tittelfavoritt i går. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer