- Dette var den store testen

Og den var det ikke alle som besto.

CHOLET/OSLO (Dagbladet.no): Michael Schumacher er ikke den eneste tyskeren som kan få farkosten sin til å bevege seg fort.

I dag syklet landsmannen Stefan Schumacher inn til en klar seier på fjerde etappe i Tour de France, en 29,5 kilometer lang tempoetappe i Cholet. Hans første TdF-seier gjør at han overtar den gule ledertrøya fra Roman Feillu.

- Jeg er litt overrasket. Men jeg var optimistisk på forhånd, fordi beina har føltes bra på de siste etappene, sier Gerolsteiner-rytteren til TV 2.

- Mange er på jakt etter ledertrøya, men jeg skal gjøre alt for å beholde den, lover den omdiskuterte rytteren (ble tatt for fyllekjøring og amfetaminbruk under VM i fjor).

Lite travel Thor

Thor Hushovd tok det som ventet med ro, for å spare krefter til morgendagens etappe.

- Dagens ritt handlet om å spare krefter til morgendagen, slik at jeg er friskest mulig da. Det ble en fin gjennomkjøring, konstaterer Thor Hushovd for TV 2.

Grimstad-mannen endte på 116. plass i dag, 3,36 minutter bak Schumacher. Arvesen, som testet løypa for Fabian Cancellara, ble nummer 151, 4,21 minutter bak vinneren.

Flere av sammenlagtfavorittene sviktet, men Cadel Evans trillet iallfall inn til en fjerdeplass, 27 sekunder bak dagens triumfator.

- Den store testen

SUVEREN: Stefan Schumacher vant overbevisende på den fjerde etappen av Tour de France, en tempoetappe. Foto: THIERRY ROGE/REUTERS/SCANPIX
SUVEREN: Stefan Schumacher vant overbevisende på den fjerde etappen av Tour de France, en tempoetappe. Foto: THIERRY ROGE/REUTERS/SCANPIX Vis mer

- Det er fremdeles langt igjen til Paris. Men hvis en ser på tempoetappen i Dauphine Liberee og her, så er det framgang. Som en ser, så endrer dette rittet seg fra dag til dag. Men for meg er dette en god start, sier australieren etter målgang.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Dette var den store testen for oss sammendragsryttere. So far, so good, konstaterer han.

Det samme kan ikke Alejandro Valverde si. Han endte helt nede på 23. plass i dag, noe som ga Evans et solid forsprang (ett minutt og seks sekunder) på den spanske rivalen.

- Jeg har ikke fått sett skikkelig på resultatlista. Men hvert sekund og hvert minutt jeg tar på ham, er et godt tegn, fastslo Evans overfor pressen.

\';?>

- Dette var den store testen