Dette var det ingen av proffene som klarte

12-åring landet verdens første 1080 på skateboard.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 1080-en har vært ett av de litt mer uoppnåelige målene for skateboardere. Målet er å spinne helt rundt tre ganger og så klare å lande på brettet.

Det har flere av verdens beste forsøkt seg på, men det var en tolvåring som til slutt klarte det på monsterrampen MegaRamp i California.

Rampen er 21,3 meter høy og kaster skaterne rundt 4,5 meter opp i lufta. På sitt femte forsøk på rampen klarte Tom Schaar endelig å sette trikset.

- For 20 minutter siden landet jeg den første 1080-en på et skateboard, så jeg er ganske satt ut. Det er den beste dagen i livet mitt, sa tolvåringen like etter trikset.

Imponerer stjernene I helgen har unggutten fått sin stjernestatus i USA. Amerikanerne har fostret flere av verdens største skatestjerner og har en kanskje en ny stjerne i emning i Schaar.

- Det var det vanskeligste trikset jeg har gjort, men på en måte lettere enn forventet, sier Schaar offensivt nok ifølge ESPN.

Stjernene har også latt seg imponere av den unge skateren.

- Tom er en liten kjempe og en spinnmaskin. Det er utrolig. Jeg gleder meg til å lære mye av ham i framtida. Alle øyner er på Tom, sier regjerende X Games Big Air-mesteren Bob Bornquist.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer