OVERLEGEN: Edvald Boasson Hagen tok sitt syvende NM-gull på tempo, torsdag. Treneren mener oppladningen til Tour de France minner om jubelåret 2011. FOTO: Kristoffer Øverli Andersen, procycling.no
OVERLEGEN: Edvald Boasson Hagen tok sitt syvende NM-gull på tempo, torsdag. Treneren mener oppladningen til Tour de France minner om jubelåret 2011. FOTO: Kristoffer Øverli Andersen, procycling.noVis mer

- Dette var Edvald som i gode, gamle dager

Slo knockout på norgeseliten.

BRUMUNDDAL (procycling.no): Etappeseieren i Tour des Fjords, topp 5-resultater i Critérium du Dauphiné og nok et overlegent norsk tempogull.

Det er stadig flere ting som tyder på at Edvald Boasson Hagen er på vei framover etter noen sesonger i dvale hos Team Sky.

- Dette er i Edvald som i gode, gamle dager. Det minnet meg om da jeg satt i bilen bak ham under NM i Skien, sier trener Fredrik Mohn til procycling.no.

To minutter til nestemann Det var i 2011, da rudsbygdingen fremdeles hadde norsk trener.

Boasson Hagen slo Reidar Borgersen med over to minutter den gangen. Under Tour de France tråkket han til med to etappeseirer, og utgaven vi senere kjenner som «Tour de Norvège»

Torsdag var seiersmarginen to minutter og 16 sekunder tilbake til Andreas Vangstad.

- Jeg prøvde å kjøre kontrollert sånn at jeg skulle ha litt å gå på underveis, forklarte 28-åringen.

Det så ut til å fungere bra, for i motbakkene var konkurrentene sjanseløse på å utlikne tempoet hans.

- Det føltes ikke ut som det gikk så rått i bakkene. Jeg trodde det gikk sakte, men da var de nok harde. Jeg ser jo etterpå at det ikke var noen andre som kjørte raskere, resonnerer han.
 
Muligheter under Tour de France-åpningen Tempoformen er stigende, og det kan være på tide å minne om at årets Tour de France starter med en paddeflat og lite teknisk krevende tempo i Utrecht.

Alexander Kristoff har hevet seg på temposykkelen for å minimere tidstapet på den etappen.

Det er ingen god grunn til at den ikke skal stå bra til Boasson Hagen, også.

Over drøye 11 kilometer i Qatar ble Kristoff nummer 26, mens Boasson Hagen ble nummer åtte.

Har ikke store forhåpninger selv MTN-Qhubeka-rytteren har også en 10. og en 12.-plass fra to korte tempoetapper i Tirreno-Adriatico.

- Det er mange andre sterke temporyttere i Tour de France, og generelt ute i verden. Jeg har ikke store forhåpninger foran tempoen, men jeg vil så klart prøve, sier han beskjedent.

- Og så er det bonussekunder i massespurtene den første uka?

- Jeg skal prøve å kjempe i toppen der. Det er målet, lyder svaret.

Nytt svar søndag Trener Mohn svarer følgende på om det er grunn til å glede seg Tour de France-tempoen allerede.

- Jeg håper det.

- Og det som kommer i fortsettelsen?

- Det jeg så i dag var i hvert fall veldig bra. En kan ikke lese så mye annet enn at han har vært veldig god i dag, og at det minner oss om slik det var før. Jeg ser på det som en start på vei oppover. Han har hatt noen gode prestasjoner og resultater i det siste. Jo flere han får av de, jo bedre blir han.

Det neste svaret får vi under søndagens fellesstart.

Også der må han nemlig tåle å være favoritt.

(Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no)