VINDTRØBBEL: Marcel Kittel og hans lag fikk ikke taktikken til å stemme i sidevinden. Foto: EPA/BAS CZERWINSKI
VINDTRØBBEL: Marcel Kittel og hans lag fikk ikke taktikken til å stemme i sidevinden. Foto: EPA/BAS CZERWINSKIVis mer

- Dette var ekstremt skuffende

Verdens beste ferdig før spurten.

REIMS (procycling.no): Da André Greipel og Alexander Kristoff gjorde opp om seieren på de siste meterne, manglet verdens beste spurter.

Marcel Kittel var ikke der.

Etter å ha sittet fint med feltet gjennom sidevind og de to korte klatringene som var, snappet TV-kameraene opp den tyske stjernen på halen av feltet med én kilometer igjen.

- Jeg var helt enkelt ikke sterk nok til å være der i finalen. Det kostet mye å sitte med i sidevinden fordi vi som lag ikke fungerte da det ble kjørt hardt, forteller 26-åringen til procycling.no og resten av pressekorpset i målområdet.

Dermed trillet den dominerende spurteren over streken til en beskjeden 84.-plass. Distansert med 54 sekunder.

- Vi gjorde flere feil i sidevinden. Dette var ekstremt skuffende, men det er sånn sykkelsporten er. Nå må vi diskutere hva som gikk galt og gjøre det bedre neste gang. Dette er sånt som skjer, og vi må gå videre.

På de tre spurtetappene spurtgiganten har vunnet i årets Tour de France, ventet Giant-Shimano svært lenge på å bidra for fullt til å holde farten høy i hovedfeltet.

På torsdagens etappe brukte flere av lagkameratene til spurteren mye krefter på de første 120 kilometerne der de førte feltet.

- Var det at dere bidro tidlig i front i dag hovedproblemet?

- Ja, det var ett av problemene. Jeg tror vi vet ganske godt hva som gikk feil i dag. Nå ser vi framover, sier Kittel om sidevindskatastrofen til Giant-Shimano.

Men framover er det ikke umiddelbart noen åpenbare målsjanser for 26-åringen.

Fredag venter en etappe med to fjerdekategorier innenfor de siste 20 kilometerne, og lørdag er den første av tre kuperte etapper på rad.

Kittel tuslet skuffet i bussen. Lagkamerat Tom Veelers' sjuendeplass var det liten trøst i for det nederlanske mannskapet. De jakter seier i samtlige massespurter Kittel møter opp i.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.