Foto: Scanpix
Foto: ScanpixVis mer

- Dette var ekstremt spennende

Thorkildsens trener fulgte dramaet fra tribunen.

||| Spenningen var til å ta og føle på også for trener Åsmund Martinsen.

— Dette var ekstremt spennende, og det meldte seg jo på folk ingen hadde regnet med, sa Martinsen til NTB. Han mente Matthias De Zordo gjorde en innsats som er svært bra for spyd som idrett. — Han kastet over den gamle persen sin tre ganger i denne finalen. Det var stort. Dessuten er han bare 22 år, så De Zordo er nok en kaster vi kommer til å høre mye fra i årene som kommer, mente Martinsen. Han innrømmet også at han var litt betenkt og småbekymret da tyskeren innledet konkurransen med over 86 og over 87 meter, og han tenkte nok også litt på den svake kvalifiseringen Thorkildsen var gjennom dagen før. — Nei, kvalifiseringen var ikke som vi hadde håpet på, men på oppvarmingen før finalen i dag, kastet Andreas veldig bra. Vi hadde også en alvorlig prat før vi gikk på banen i dag, der jeg understreket for Andreas hva han måtte fokusere på i denne finalen, fortalte Martinsen.
Konkurransemann Han la ikke skjul på at eleven gjorde en kjempekonkurranse. — Dette viser nok en gang hvilken enorm konkurransemann han er, sa treneren. Han kom også med en betroelse over for de norske pressefolkene. — Andreas ville ikke se de dårlige kastene fra kvalifiseringen som jeg hadde på video. Derfor ble det ingen videoseanse fredag kveld, men han var innom rommet mitt og så kastene før vi reiste til finalen i dag, sa han. Åsmund Martinsen sa også at den dårlige innsatsen til Thorkildsen i kvalifiseringen er noe som sitter i hodet.
Ikke gøy — Han synes ikke kvalifisering er så veldig gøy, og da går det heller ikke så bra. Det så jo alle i dag. forskjellen fra kvalifiseringen var enorm, og han holdt jo nesten det han lovet etter kastingen fredag også — å øke lengden med ti meter. Åsmund Martinsen mente eleven sto over det nest siste kastet på grunn av en litt sår lyske, men han forklarte også hvorfor han kastet i sjette omgang, da han allerede hadde sikret EM-gullet. — Jeg tror nok han hadde veldig lyst på både mesterskapsrekorden og banerekorden til Jan Zelezny. Han ville nok gjerne over 90 meter, mente treneren.

(NTB)