- Dette var elendige greier

Vidar Riseth er lite imponert over hva LSK fikk til på hans gamle hjemmebane.

LERKENDAL (Dagbladet.no): Rosenborg-Lillestrøm 4-0

Det var klasseforskjell mellom Rosenborg og Lillestrøm på Lerkendal. Hjemmelaget kjørte over kanarifuglene fra start til slutt, og tok en fullt fortjent 4-0-seier.

For Vidar Riseth var det en skuffende tilbakekomst til velkjente slagmarker, og frostaværingen felte en hard dom over seg selv og lagkameratene ved kampslutt:

- I dag hang vi rett og slett ikke sammen. Vi prøvde å finne tilbake gutsen fra Viking-kampen, men i dag gikk det rett og slett ikke. Det var skikkelig tungt og elendige greier, sier veteranen til Dagbladet.no etter kampslutt. 
 

For Lillestrøm viste kveldens kamp at veien var kort tilbake til gamle synder etter en oppløftende seier mot Viking i forrige serierunde. For Rosenborg var det tydelige tegn til forbedring etter en mildt sagt svak sesonginnledning.  

Det er liten tvil om at både Rosenborg og Lillestrøm har fått en elendig start på årets sesong i Tippeligaen, klubbenes størrelse tatt i betraktning. Det de fleste trodde skulle bli et toppoppgjør, ble i stedet en kamp mellom to lag som sliter i bunnen av tabellen. Begge sto med kun en seier på de første seks kampene før de møttes på Lerkendal i 16. mai-oppgjøret, som regnes som fotballens nasjonaldag.

Med tribuner fylt med festglade supportere, ble det naturligvis stilt store forventninger til hjemmelaget, som uten tvil har statistikken på sin side: 18 seire, 6 uavgjort og 3 tap på de siste 16. mai-oppgjørene er imponerende statistikk.

Sapara åpnet kontoen

21.921 tilskuere fikk se en tam åpning på kampen. Ingen av lagene klarte å komme til de helt store sjansene i løpet av de første ti minuttene.

- Dette var elendige greier

Etter hvert tok hjemmelaget mer og mer over. Fredrik Stoor viste hvilke offensive kvaliteter som bor i ham, og kom til flere farlige innlegg på høyrekanten.

Kampen er 22 minutter gammel når nevnte Stoor kommer til nok et innlegg fra høyre. Ballen treffer Marek Sapara perfekt, og slovaken smeller til på direkten. Ballen går forbi LSK-keeper Otto Fredriksson, og nede i høyre hjørne. 1-0 til Rosenborg etter et flott angrep.

- Jeg er utrolig glad for tre poeng i dag. Spesielt når det er fullt hus her på Lerkendal. Dette trengte vi virkelig. Nå må vi ta med oss dette inn i vår neste kamp mot Molde, sier Marek Sapara til Dagbladet.no.

Trønderne ble ikke dårligere etter scoringen. De fortsatte å holde presset oppe, og kom til flere brukbare muligheter. De fremsto som et helt annet lag enn det de har vist så langt denne sesongen. Gjestene derimot, hadde store problemer og fikk knapt nærme seg Rosenborgs 16-meter.

Solid Ciljan

2. omgangen startet som den første. Rolig åpning fra begge lag, men Rosenborg tok mer og mer over utover i omgangen. Det skulle ikke ta lang tid før scoringene begynte å komme, og det til gangs! 51 minutter var spilt da Marek Sapara la inn fra venstrekanten mot Yssouf Konè, som bommet på ballen. Men ballen trillet videre mot Per Ciljan Skjelbred som klinket ballen via tverrliggeren og inn i målet bak den finske LSK-keeperen. 2-0 til RBK.

Og mer Rosenborg skulle det bli. Kun tre minutter senere var trønderne frempå igjen. Denne gangen kom Skjelbred på et flott raid før ballen ble spilt til venstre mot Iversen, som etter å ha fintet vekk en Lillestrøm-forsvarer, satte ballen kontant i motsatt hjørne. 3-0 og kampen var definitivt kjørt.

Lillestrøm foretok et dobbeltbytte like etter, men dette skulle bli Rosenborgs kveld. Drøye timen spilt fikk hjemmelaget frispark nede ved cornerflagget. Sapara slo ballen perfekt inn mot Konè, som bare kunne sette hodet frem og heade ballen i mål. 4-0 og utklassing! Publikum var i ekstase, mens Lillestrøms nedtur bare fortsetter.

FIKK JULING: Olivier Occean og Lillestrøm ble rundjult og ydmyket av et spillesugent Rosenborg på Lerkendal. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix
FIKK JULING: Olivier Occean og Lillestrøm ble rundjult og ydmyket av et spillesugent Rosenborg på Lerkendal. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix Vis mer
- Dette var elendige greier
INGEN DRØMMEHJEMKOMST: Vidar Riseth fikk ikke noen hederlig tilbakekomst til Lerkendal. Til det var Lillestrøm for svake og Rosenborg for gode.
SMILENE TILBAKE: Marek Sapara og Steffen Iversen har funnet tilbake til smilet på fotballbanen. Derfor er det god grunn for norske forsvarsrekker å grue seg til å møte Rosenborg i tiden som kommer.