- Dette var en lærepenge for meg

Men Petter Solberg får fortsette sesongen.

ROLLEBYTTE: Petter Solberg som kartleser på siste fartsprøve i Rally Sverige. Annenfører Chris Patterson måtte ta rattet da Solbergs kjøretillatelse gikk ut 48 timer etter at han ble tatt i 112 km/t i 80-sonen. Foto: Benjamin A. Ward
ROLLEBYTTE: Petter Solberg som kartleser på siste fartsprøve i Rally Sverige. Annenfører Chris Patterson måtte ta rattet da Solbergs kjøretillatelse gikk ut 48 timer etter at han ble tatt i 112 km/t i 80-sonen. Foto: Benjamin A. WardVis mer

(Dagbladet): Petter Solberg måtte la kartleser Chris Patterson kjøre den siste fartsprøven i Rally Sverige i dag.

Helt opp til starten på fartsprøven jobbet teamet rundt Petter intenst med å få forlenget kjøretillatelsen til å gjelde ut siste dag av rallyet, men uten nytte.

Solberg ble fratatt lappen etter å ha blitt stoppet av politiet i 112 km/t i en 80-sone på fredag i forbindelse med en service mellom to fartsprøver i svenskerallyet. Som andre som blir stoppet i tilsvarende situasjon i Sverige, fikk Solberg tillatelse til å kjøre bil i 48 timer.

På transportetappene mellom fartsprøvene i et rally, må Solberg og de andre VM-sjåførene følge normale trafikkregler og fartsgrenser på veiene de kjører på.

- Dette var en lærepenge for meg. Ikke noe moro, sier Petter til Dagbladet.

Han bekrefter i en pressemelding i ettermiddag at episoden ikke vil få videre konsekvenser for rallysesongen hans.

- Jeg har innrømmet forbrytelsen min, og kommer til å betale bøtene mine. I likhet med alle andre utenlandske statsborgere kommer jeg til å bli forbudt å kjøre bil, men bare i Sverige i én eller to måneder. Det er derfor ingen fare for den fortsatte VM-satsingen, skriver Petter.