GLISTE: Ole Gunnar Solskjær vant sin første kamp som manager for Cardiff City 2-1 over Newcastle på bortebane. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
GLISTE: Ole Gunnar Solskjær vant sin første kamp som manager for Cardiff City 2-1 over Newcastle på bortebane. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

- Dette var en perfekt start for nye tider i klubben

Solskjær fornøyd med laget etter snuoperasjonen.

NEWCASTLE/OSLO (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjærs menn viste lagmoral og viljestyrke da de snudde 0-1 til 2-1 i nordmannens første kamp som sjef for Cardiff. Etter kampen møtte nordmøringen pressen, og han var naturligvis svært fornøyd.

- Dette handler ikke om meg, men det er en perfekt start for nye tider i klubben. Det er bra for gutta å vinne en kamp, og det viser karakter å snu en kamp på denne måten. Måten de hentet seg inn i spillet på var veldig bra, si Solskjær.

Rundt 300 tilreisende hadde tatt turen fra Cardiff for å søtte laget sitt. Solskjær var tilfreds med å kunne gi dem avansement i FA-cupen.

- Jeg er veldig fornøyd med at vi ga supporterne som hadde reist så langt en seier.

Tilgir aldri Fraizer Før kampen var enkelte britiske medier overrasket over laguttaket til Solskjær. Nordmannen gjorde fem bytter fra lagets forrige kamp, og satte blant annet inn danske Andreas Cornelius og kaptein Mark Hudson. Men til syvende og sist var det Solskjærs bytter som ble avgjørende.

- Vi har 90 minutter og kan bruke 14 spillere. Jeg tok ut laget jeg trodde ville gi Newcastle en vanskelig kamp. Grunnlaget for spillet var der fra før. Jeg så kampen mot Arsenal, og det var spennende for meg å se hvordan gutta forsvarte seg mot et topplag. Vi forsvarte oss fantastisk i dag.

- Når man snur en kamp, føles det fantastisk. Vi fortjente seieren i dag. Spillerne gjorde det på egen hånd, sier Solskjær beskjedent.

Én av målscorerne var Fraizer Campbell, som tidligere var under Solskjærs vinger på reservelaget i Manchester United. Campbell scoret i Solskjærs testimonialkamp på Old Trafford, men kunne ha spilt videre til nordmannen. I dag reddet han avansement i -FA-cupen for Solskjær, men:

- Jeg tilgir aldri Fraizer for å ikke sentre til meg under testimonialkampen, sier Solskjær med et glimt i øyet.

Old Trafford-comeback Januarvinduet har nettopp åpnet, og det har lenge blitt spekulert i hvilke spillere som tar turen inn portene på Cardiff City Stadium. Vincent Tan skal være villig til å åpne lommeboka, og Solskjær har allerede sett seg ut noen overgangsobjekter.

Det ville han imidlertid ikke snakke om i dag.

- Dette var en bra start, og jeg vil ikke snakke om nye signeringer nå.

28. januar er det duket for et aldri så lite comeback på Old Trafford når Manchester United tar imot Solskjærs Cardiff.

- Det ser jeg fram til. Den beste tida er når man selv spiller, men for meg er den tida over. Jeg koste meg likevel veldig med seieren i dag, sier Solskjær.