Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Dette var et ran! Det er nesten absurd.»

Start sløste og sløste - og tapte hjemme mot Sandefjord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KRISTIANSAND (Dagbladet.no): Start - Sandefjord 0-2. Takket være den levende veggen Espen Bugge Pettersen tok vestfoldingene i kveld et skritt mot fornyet Tippeliga-kontrakt.

Sandefjord har nå en luke og flere lag mellom seg selv og nedrykksstreken. Men det er fortsatt jevnt der nede, og ingenting er avgjort.

Hjemmelaget hadde nok av sjanser, men var håpløst ineffektive foran mål.

- Akkurat nå synes jeg bare synd på gutta, sier Start-trener Stig Inge Bjørnebye til Dagbladet.no.

Med seier hadde Start fortsatt vært med i kampen om Royal League og faktisk også en bronsemedalje. Nå virker en plassering over nummer fem langt unna.

- Jeg har fortsatt forhåpninger om en Royal League-plass. Selvfølgelig har jeg det, sier Bjørnebye.

Start presset - Sandefjord scoret

Sandefjord tok ledelsen halvveis inn førsteomgang, etter stort Start-press i forkant av dette. Sørlendingene må nesten ha følt det som tjuvfiske av hvalfangerne fra Vestfold.

1-0: Samuel Isaksen setter enkelt ballen i åpent mål. Foto: Scanpix
1-0: Samuel Isaksen setter enkelt ballen i åpent mål. Foto: Scanpix Vis mer

- Det føles som et ran. Et lag som slipper motstanderen til så mye som Sandefjord gjorde, er heldige som vinner, sier Bjørnebye.

Den tidligere landslagsspilleren og Liverpool-backen har sett det meste i fotballen. Han mener likevel det som skjedde på Kristiansand Stadion var sjeldent spesielt.

- Jeg har ikke sett maken i Tippeligaen, i forhold til det å skape sjanser og ikke score. Det var soleklart hvem som fortjente å vinne, men det er selvfølgelig ingen som kan ta fra Sandefjord seieren nå.

Andreas Tegström dyttet ballen videre til Samuel Isaksen i forkant av scoringen, og kantspilleren rundet keeper og satte ballen enkelt i mål.

- Jeg ble litt overrasket over at jeg fikk ballen, men da var det bare å går rundt keeper og score, sier Isaksen til Dagbladet.no.

- Nesten absurd

Før dette hadde hjemmelaget hatt flere store sjanser til å ta ledelsen. Kristoffer Paulsen, Todi Jónsson, Fredrik Strømstad, Stefan Bärlin og Sebastian Schindzielorz kunne alle puttet om de hadde vært litt dyktigere og hatt litt mer flaks.

- Det var viktig å score i denne perioden, for vi hadde nesten ikke skapt noen ting, sier Isaksen.

- Dette er enkel psykologi. Det blir tyngre og tyngre når du misbruker så mange store sjanser etter hverandre. Det er nesten absurd. Jeg vet nesten ikke om jeg skal le eller grine, sier Bjørnebye.

- Klarer du å ta med deg det positive fra denne kampen? Det at dere skaper sjanser.

- Ja, for det hadde vært mye verre å tapt etter å ha spilt en dårlig kamp.

Færøyske Jónsson var svært aktiv i 1. omgang, og en konstant trussel for Sandefjord. Men samtidig er det åpenbart at han mangler litt foran mål. Han har ikke scoret i Tippeligaen denne sesongen, og selvtilliten ser ikke ut til å være på topp.

Sandefjord kom litt mer mot slutten av omgangen, men det var fortsatt Start som skapte mest.

Svakere etter pause

Hjemmelaget startet 2. omgangen i samme stil, og skapte flere gode sjanser som burde endt i nettmaskene. Espen Bugge Pettersen stoppet imidlertid det som kom mellom stengene.

- Vi falt litt for langt ned på banen, og det ble veldig trangt i feltet. Når det er 20 mann inne i 16-meteren skjer det fort noe. Men jeg føler ikke at de skapte så mange veldig store sjanser. Husk at vi også skapte gode scoringsmuligheter, sier Bugge Pettersen til Dagbladet.no.

Start hadde ballen mest også etter hvilen, men etter hvert gikk det lenger og lenger mellom de store sjansene.

Det virket som de gradvis mistet trua på at de skulle klare å snu det.

Rett før slutt headet Todi Jónsson et innlegg fra høyresida i stanga. Det ville seg virkelig ikke for Start-spissen i kveld.

- Jeg synes synd på Todi. Det er tungt å komme til så mange sjanser og ikke sette noen av dem, sier Bjørnebye.

To minutter på overtid sendte Andreas Tegström ballen i tomt mål, etter et flott forarbeid av Brian Waltrip. Start hadde da sendt alle framover. I stedet for en utlikning ved Jónsson fikk altså hjemmelaget en på trynet.

- Vi hadde marginene med oss i kveld. Det har vi ikke alltid hatt denne høsten, sier Bugge Pettersen.

Dette var Starts første hjemmetap siden de tapte mot Vålerenga 16. mai.