NEDTUR: Førsteårsproffen Kristoffer Skjerping har fått et drømmeprogram med mange store ritt de neste ukene. Torsdagens siste test før vårklassikerne gikk heller dårlig. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
NEDTUR: Førsteårsproffen Kristoffer Skjerping har fått et drømmeprogram med mange store ritt de neste ukene. Torsdagens siste test før vårklassikerne gikk heller dårlig. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpixVis mer

- Dette var et slag i trynet

Norsk proff med dårlig test før tøffe vårklassikere.

(procycling.no): Torsdagens GP Nobili i Nord-Italia ble ingen suksess for verken Kristoffer Skjerping eller lagkameratene i Cannondale-Garmin.

Mens Sotra-gutten syklet inn på en beskjeden 108.-plass, klarte heller ikke laget å hevde seg blant de sterkeste.

13.-plass til Alberto Bettiol var det beste rytterne med de rutete sykkeltrøyene oppnådde.

Giacomo Nizzolo vant spurten om seieren i rittet. Den italienske Trek-profilen henviste landsmannen Simone Ponzi (Southeast) og Marco Haller (Katjusja) til andre- og tredjeplass.

• Les mer: Skjerping får drømmestart som proff

Nedtur
- Det er litt skuffende. Jeg hadde egentlig store forhåpninger før start. Jeg har vært bra på trening den siste tiden, så det var et slag i trynet, sier Skjerping til procycling.no etter å ha landet i Barcelona på vei hjem til Girona.

- Det er kjipt å reise helt til Italia for å være med på ett ritt, og så går det såpass dårlig. Vi kjørte bra som lag, men fikk ikke noe godt resultat. Gode resultater har vi egentlig ikke klart å skaffe mange av så langt i sesongen, fortsetter han.

- Hva kommer det av? 

- Jeg vet ikke helt. Det virker som gutta på laget er i form, men det klaffer liksom ikke helt. Det virker som det tar litt tid. Etter det jeg har hørt fra andre på laget, så har det vært litt sånn i starten av sesongen tidligere år også.

Skjerping påpeker også at Cannondale-Garmin har et veldig ungt lag, og at dette kan være en faktor som bidrar til at det drøyer før laget klarer å hevde seg helt øverst på resultalistene.

Krasjet i betongkant
21-åringen forteller at han ikke hadde noen stor dag rundt småbyen Arona i Novara-regionen. I tillegg var han innblandet i et uhell etter å ha blitt hektet av fra de beste i feltet mot slutten.

- Jeg følte meg ikke så bra. Det var to lokale runder i avslutningen, og den ene bakken der ble for lang for meg. Jeg datt av den første gangen, og kjørte ut da jeg prøvde å komme meg tilbake.

- Det var to andre som kjørte rett inn i en betongkant foran meg. Jeg fikk skrens og kjørte rett inn i dem igjen, beskriver Kristoffer Skjerping.

Neoproffen forsikrer likevel at han ikke slo seg i episoden, men snarere hadde hell i uhellet og fikk en «mykt» sammenstøt med de andre rytterne.

Han påpeker at han er likevel er skuffet over å ha mislyktes i en løype som i utgangspunktet passet ham veldig bra.

Beinhard vår i vente
Nå venter et knalltøft klassikerprogram utover våren for unggutten.

Det hele starter med Dwars doors Vlaanderen onsdag. Deretter kommer E3 Harelbeke, Gent-Wevelgem, Flandern rundt, Scheldeprijs og Paris-Roubaix som skinnende perler på en snor i løpet av drøye to uker.

Den tidligere Joker-rytteren legger ikke skjul på at han gleder seg til utfordringene som venter.

- Det kan kanskje bli litt voldsomt med så mange tøffe ritt etter hverandre, men jeg er glad for å være med på klassikerne. Jeg må nok lytte til kroppen og konsentrere meg om å fullføre, men jeg har også lyst til å gjøre det bra. Det viktigste blir uansett å gjøre en god jobb for laget, avslutter Skjerping.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procyling.no!