Tyskland - Portugal Fotball-EM

Dette var feigt!

Ronaldo og Portugal falt på egen feighet.

Sportsnyhetene: Manchester City-stjerna hadde ingen god dag på jobben. Fire baklengs og ett av de et selvmål ble fasiten. Video: NRK. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fotball-EM 2021

EM-program

TITTELFORSVARER Portugal kom fra en storseier i EM-åpningen til en klassekontring og et tidlig Cristiano Ronaldo-mål mot Tyskland. Der og da hadde Ronaldo og hans undersåtter alle tiders mulighet til å fortsette suksessen, men de våget ikke.

Det hjalp lite at sjefen selv noen minutter etter 1 - 0 var på sitt mest utsøkt arrogante med en leken lobb rett over hodet på den tyske stoppergiganten Antonio Rüdiger etterfulgt av en demonstrativt nonchalant millimeterpresist hælspark:

  • Portugal sluttet å spille på egne premisser, og tapte fortjent på det.

Denne feigheten gjorde at tyskerne ikke ble satt under press før det var for seint.

TATT i betraktning all diskusjonen rundt hjemmelagets trøbbel, var det et overraskende taktisk valg. Selv om Tyskland rent spillemessig fungerte ok i sin egen åpningskamp mot Frankrike, var de under press.

Det siste året har vært uvant ustabilt. Elendigheten startet med 0 - 6 borte mot Spania seint i fjor høst, og fortsatte med 1-2 hjemme mot Nord-Makedonia i VM-kvalik i seint i mars:

- Et nytt lavmål, skrev det tradisjonsrike fotballmagasinet Kicker den gang. Dette magasinet har vurdert det meste i tysk fotball i over hundre år, og holder orden på sånt. Nå var det nok:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer