Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Dette var for deg, morfar

Herrem klarte ikke slutte å gråte etter OL-gullet.

JAAAAAAAAAAAAAA: Camilla Herrem og Heidi Løke slipper jubelen løs idet de innser at OL-gullet er et faktum. Foto:     AFP PHOTO / CHRISTOPHE SIMON
JAAAAAAAAAAAAAA: Camilla Herrem og Heidi Løke slipper jubelen løs idet de innser at OL-gullet er et faktum. Foto: AFP PHOTO / CHRISTOPHE SIMON Vis mer

Norge - Montenegro 26-23

(Dagbladet): Mange av de norske håndballjentene sto med blanke øyne da «Ja, vi elsker» ble spilt utover mektige Basketball (!) Arena, etter 26-23-seier i OL-finalen mot Montenegro.

Men ingen var mer oppløst i tårer enn Camilla Herrem - som gråt nesten uten stopp fra sluttsignalet gikk til hun sto i intervjusonen rundt tre kvarter etter kampslutt.

GRÅTKVALT: Camille Herrem tørket tårer konstant mens hun sto på seierspallen. 
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
GRÅTKVALT: Camille Herrem tørket tårer konstant mens hun sto på seierspallen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

- Jeg klarer ikke stoppe å gråte. Det har gått opp for meg nå, hva som har skjedd og at det er OL, sier hun til Dagbladet.

- Jeg hadde ikke sjans (under «Ja, vi elsker», journ.anm.). Jeg grein og grein, og så oppdaget jeg foreldrene mine og søster og bror. Jeg er helt ferdig.

- Han hadde vært stolt av meg i dag
Det var likevel en person som ikke var der Herrem tenkte aller mest på.

- Jeg vant for morfaren min, det var ekstra deilig. Han har vært med meg hele tida, og døde før VM i Brasil i fjor. Han har fulgt meg hele tida, og dette var til ham. Det var det. Han hadde vært stolt av meg i dag. Det var deilig å vinne for ham.

ENGASJERT: Kronsprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit levde seg inn i kampen underveis. Foto:  AFP PHOTO / JAVIER SORIANO
ENGASJERT: Kronsprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit levde seg inn i kampen underveis. Foto: AFP PHOTO / JAVIER SORIANO Vis mer

- Er det noe av grunnen til at dette ble så følelsesmessig sterkt for deg?

- Jeg tror det. Han har betydd så mye for meg. Han sendte alltid meldinger med en gang kampen var ferdig. Det er for ham jeg gjør dette. Jeg vet at han følger med. Ååå, nå kan jeg ikke grine mer, sier Herrem idet hun kjenner tårene presse på igjen.

I likhet med flere av de andre jentene var hun totalt utladet etter finalen. Det lover kanskje ikke godt for gullfesten i natt, men det overrasker neppe noen om Herrem våkner til liv der.

TØR IKKE SE: Mens Mette-Marit hyler, forsøker kronprinsen å gjemme ansiktet i hendene. Foto:  AFP PHOTO / ODD ANDERSEN
TØR IKKE SE: Mens Mette-Marit hyler, forsøker kronprinsen å gjemme ansiktet i hendene. Foto: AFP PHOTO / ODD ANDERSEN Vis mer

- Det blir godt med fest nå, selv om jeg akkurat nå bare gleder meg til å komme i garderoben, slappe av med en dusj og bare kose meg. Jeg er så jævla fornøyd med disse jentene.

- Hva er det sterkeste inntrykket fra selve kampen?

- Da Linn scoret på slutten og vi ledet med to. Da kunne bare følelsene ta overhånd. Det har vært en fantastisk reise, det var helt sykt. Jeg elsker det laget jeg er med på. Det er verdens beste lag!

- Håper jeg får presset beinet ned i den høyhælte skoen
Hun sender likevel en ekstra takk til Linn Jørum Sulland, som med ti mål var finalens store spiller.

GULLJENTENE: Denne gjengen er historiske.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
GULLJENTENE: Denne gjengen er historiske. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

- Hun er knallbra. De som mobber den gule sportstoppen hennes kan bare legge seg, for den har vært med på hver kamp vi har vunnet, sier overtroiske Herrem og gliser.

- Hun har et kjempebra skudd - en av de beste «keivene» i verden.

Sulland måtte teipes opp i starten av 2. omgang og mistet omtrent et kvarter på grunn av overtråkk. Smertene kjente hun likevel lite til - til det var adrenalinnivået for høyt.

UROLIG: Det var ikke lett å teipe ankelen til Sulland, fordi hun var så utålmodig etter å komme utpå igjen.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
UROLIG: Det var ikke lett å teipe ankelen til Sulland, fordi hun var så utålmodig etter å komme utpå igjen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

- Da jeg satt på benken tenkte jeg at dette kan vi ikke gi fra oss. Sjansen får vi ikke igjen, sier Sulland.

- Jeg skjønte fort at det ikke var alvorlig. Men det tok litt tid å få på teipen fordi jeg var så urolig.

For første gang er et kvinnelag regjerende mester i EM, VM og OL.

JUBLET FOR LAGVENNINNENE: Sulland feirer en norsk scoring i ensom majestet.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
JUBLET FOR LAGVENNINNENE: Sulland feirer en norsk scoring i ensom majestet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

- Det er historisk og vi har ikke tenkt å gi fra oss dette, sier Sulland.

Én liten bekymring har hun likevel foran festen i natt:

- Jeg håper bare jeg greier å presse beinet ned i den høyhælte skoen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media