- Dette var forferdelig tungt

Brutal førsteetappe for Hushovd i Tour de Pologne.

PINTE SEG GJENNOM FØRSTE ETAPPE: Thor Hushovd hadde en tung dag på sykkelen den første dagen av sykkelrittet Polen rundt. Her møter han norsk presse ved lagets buss.
Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB scanpix
PINTE SEG GJENNOM FØRSTE ETAPPE: Thor Hushovd hadde en tung dag på sykkelen den første dagen av sykkelrittet Polen rundt. Her møter han norsk presse ved lagets buss. Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tilstanden var verre enn Thor Hushovd (34) hadde håpet da sykkelstjernen gjorde comeback på sykkelsetet etter 60 rittløse dager tirsdag.

Grimstadmannen slet seg inn med bakerste felt, mange minutter bak første gruppe på første etappe av Tour de Pologne.

- Det var forferdelig tungt. Det er når man sliter og er dårlig at det er tungt å sykle og gjør vondt. Jeg fikk ikke hjelp av at det var en brutalt tung start heller. Jeg har et stykke vei å gå før jeg kommer i form. Håpet var at det skulle være bedre, men det kunne også vært verre. Det er ikke helt håpløst, men tungt å pine seg gjennom hele veien, sa Thor Hushovd til NTB etter etappen.

Virussykdom har ført til to rittløse måneder etter at han brøt Giro d'Italia 11. mai. Etapperittet i Polen over 123 mil blir eneste rittoppkjøring til OL i London 28. juli.

- Jeg har ikke vært i en tilsvarende situasjon før. Det er mange spørsmålstegn og uvisshet. Det er rett og slett bare kjedelig å være slik når det gjenstår kort tid til OL. OL er et kjempestort høydepunkt, og så kommer flere oppgaver på høstsesongen. Jeg skulle gjerne hatt et bedre utgangspunkt enn hva jeg har nå, medga BMC-proffen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer