SEIERSVANTE: Stabæk-jentene er i posisjon til å vinne både cupen og serien i år, etter kveldens semifinaleseier mot Kolbotn. På bildet feirer de fjorårets seriemesterskap. 
Foto: Aleksander Andersen / Scanpix .
SEIERSVANTE: Stabæk-jentene er i posisjon til å vinne både cupen og serien i år, etter kveldens semifinaleseier mot Kolbotn. På bildet feirer de fjorårets seriemesterskap. Foto: Aleksander Andersen / Scanpix .Vis mer

- Dette var helt sykt herlig

Stabæk fikset drømmefinale mot Røa.

Trine Rønning (29) var kampens store spiller da Stabæk slo Kolbotn 3-1 torsdag og tok seg til cupfinalen i fotball for kvinner.Der møter de Røa. Stabæk og Røa ligger også best an til å vinne serien, og begge klubbene kan bli dobbeltmestere om alt går deres vei utover høsten.

Trine Rønning kan også bli historisk om hun blir cupmester med Stabæk hjemme på Fornebu lørdag 5. november. Hun kan bli første nordmann som blir cupmester for tre forskjellige klubber. Tidligere er hun cupmester med både Trondheims-Ørn og Kolbotn.

Torsdag gjorde hun i hvert fall sitt. Landslagspilleren bidro med to scoringer. Den aller viktigste kom da hun stanget inn 2-1-scoringen i ekstraomgangene.

- Jeg tenker ikke på at jeg kan bli historisk. Det viktigste er at vi kom oss til cupfinalen. Det er en stund siden jeg har vært der. Dette var helt sykt herlig. Det kan ikke beskrives, sa trønderjenta til NRK.

Best Seieren var fullt fortjent, og Stabæk er i sin første cupfinale på kvinnesiden. Trine Rønning ga Stabæk ledelsen to minutter før 1. omgang var over. Hun kranglet inn scoringen på pur innsats. De første 45 minuttene var gode på Sofiemyr. Begge skapte sjanser, men det var bare Rønning som maktet å score.

I 2. omgang kom Andrine Stolsmo Hegerberg inn på banen for Kolbotn, og i nest siste sekund av de tillagte tre overtidsminuttene kom reduseringen. Da virket kampen egentlig kjørt, men talentet Hegerberg ville det annerledes. Hun mottok en fin pasning fra Anja Sønstevold og knallet ballen i mål i det lengste hjørnet med venstrefoten.

Det betydde ekstraomganger.

Rønning igjen Der viste Trine Rønning hvem som var sjef. 101 minutter var spilt da hun headet en corner kontant i mål. Corneren kom som en følge av at Rønning selv hadde headet i tverrliggeren i angrepet før. Ni minutter senere ordnet innbytter Julie Adserø 3-1 for Stabæk, og det hele var avgjort.

- Jeg synes at vi vinner fortjent. De utlignet på overtid, men i ekstraomgangene viste vi en fantastisk moral. Jeg er stolt av det vi gjorde i dag, sa Stabæk-trener Roger Finjord til NRK.

Kolbotns trener, Dan Eggen, kunne lite annet gjøre enn å akseptere nederlaget.

- Vi er ikke på nivå i ekstraomgangene. Vi så ferdig ut da 2-1-målet kom. I dag strakk vi ikke helt til og tapte for et bedre lag, sa Eggen.

(NTB)