IMPONERTE SJEFEN: Roy Hodgson var svært fornøyd med det Alexander Sørloth leverte for Crystal Palace i vår. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
IMPONERTE SJEFEN: Roy Hodgson var svært fornøyd med det Alexander Sørloth leverte for Crystal Palace i vår. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Alexander Sørloth vil krige seg til fast spissplass

Dette var Hodgsons beskjed til Sørloth etter debut­sesongen i Premier League

Nordmannen ble kjøpt inn i vinter for å tilpasse seg nivået i Premier League, og får skryt av manager Roy Hodgson for sitt første halve år i England. Nå vil 22-åringen danke ut konkurrentene i oppkjøringa.

Alexander Sørloth kom fra dansk fotball til Crystal Palace og Premier League på deadline-day i januar.

Overgangssummen på om lag 140 millioner norske kroner gjør trønderen til den nest dyreste norske spilleren igjennom tidene.

Sørloth fikk mye tillit i starten, men en skade han pådro seg i mars satte ham noe tilbake inn mot sesonginnspurten. Til tross for skaden var manager Roy Hodgson likevel svært godt fornøyd med det spissen leverte fra januar til mai, ifølge Sørloth selv.

- Jeg fikk inntrykket av at han var veldig fornøyd. Han sa han synes det har gått over all forventning, egentlig. I utgangspunktet ville klubben at jeg skulle signere i vinter sånn at jeg fikk et halvår på å ta nivået, og den planen har vi i utgangspunktet fulgt, sier Sørloth til Dagbladet.

- Det har hele tiden vært sagt at det er sesongen som kommer nå som skal være min sesong, fastslår han.

Vil kapre spissplassen

På vårparten har Wilfried Zaha imponert på spissplass i Palace, og med konkurrenter som belgiske Christian Benteke og Bakary Sako er det ingen lett vei fram til startplass i Premier League-klubben.

Men Sørloth er selvsikker, og tror på mye spilletid til høsten.

- Jeg vil selvfølgelig spille fast på spissplass. Man starter ikke helt med blanke ark i oppkjøringa, men til en viss grad gjør man det. Først og fremst skal jeg møte opp i knallgod form, og prøve å være best trent da vi starter opp igjen etter ferien.

- Jeg kommer til å jobbe for å gjøre det best mulig i kampene vi skal spille, så får vi se hvordan det blir, sier 22-åringen.

Livet utenfor banen i London har han hatt få problemer med å tilpasse seg:

- Det har gått fort og smertefritt. Det er ingen språkbarrierer, og de har vært veldig flinke i klubben med å passe på oss nye og å legge til rette for oss. Det har ikke vært noen problemer, forklarer han.

Hektisk overgang

Sørloth forteller at overgangen på vinduets siste dag ikke skjedde uten dramatikk, og at det blant annet gikk ut over nattesøvnen til slutt.

- Jeg skal innrømme at det var noen hektiske dager på tampen av overgangsvinduet med lite søvn. Vi jobba på spreng for å få det i orden. Da det endelig var klart ble jeg egentlig bare kastet inn i det, og synes selv jeg klarte meg godt, sier Sørloth om dagene før og etter overgangen.

Saken fortsetter under bildet.

STOR OVERGANG: Alexander Sørloth synes han taklet nivået i England bra etter overgangen fra dansk fotball. Her i duell med Manchester United-spiller Nemanja Matic. Foto: NTB/Scanpix
STOR OVERGANG: Alexander Sørloth synes han taklet nivået i England bra etter overgangen fra dansk fotball. Her i duell med Manchester United-spiller Nemanja Matic. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

- Etter å ha kommet inn i laget, følte jeg bare at det var målet som mangla, men så kom skaden på et litt uheldig tidspunkt. Fokuset da ble bare å komme tilbake og på at vi skulle holde oss i Premier League.

- Nå er det full fokus inn mot neste sesong, understreker han.

Selv om han fant seg godt til rette, legger ikke Sørloth skjul på at han synes nivåforskjellen mellom dansk og engelsk fotball var stor i starten.

- Nivåforskjellen var enorm. Det er noe helt annet. Jeg kom fra et topplag i Danmark, og skulle til det som var et bunnlag i Premier League. Det ble to helt forskjellige måter å spille på, samt at intensiteten selvfølgelig er mye høyere i England.

- Samtidig merker man at man har veldig gode lagkamerater rundt seg, og gode spillere klarer å heve seg når det er gode spillere rundt. Det følte jeg at jeg klarte, sier trønderen.

Hyller manageren

Da Roy Hodgson overtok Crystal Palace i september i fjor, lå klubben håpløst nederst på Premier League-tabellen etter en katastrofal sesonginnledning under nederlandske Frank de Boer.

Hodgson klarte ikke bare å berge Palace fra nedrykk, men snudde sesongen på imponerende vis. Sørloth, som fikk tildelt trøye nummer ni av den tidligere engelske landslagssjefen, hyller jobben 70-åringen har gjort i løpet av sesongen.

- Det har vært helt utrolig. Da han kom hadde vi vel fire tap og null mål, og så ender vi til slutt opp på 11. plass. Da sier det seg selv at prestasjonen han har levert denne sesongen har vært strålende.

- Han er en veldig god manager, sier Sørloth om sjefen sin.