Dette var ikke et angrep: - Haien var bare nysgjerrig

Konkurransesurfer rystet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den australske surferen Mick Fanning fikk forrige uke et ublidt møte med en hai under en direktesendt surfekonkurranse.

Haien kom faretruende nære surferen, som fikk panikk.

Hjemme satt mora til Fanning og så alt sammen via tv-skjermen.

- Jeg var så redd. Da bølgen slo over ham trodde jeg han var borte, sier Elizabeth Osborne til ABC radio, gjengitt av The Guardian.

Var livredd Heldigvis gikk det bra for Fanning, som hadde fått en real støkk av hendelsen.

Til BBC uttalte han følgende om marerittet:

- Jeg bare satt der og følte at noe strøk leggen min og jeg prøvde å sparke det bort. Jeg slo haien i ryggen. Jeg hoppet bort på instinkt. Den fortsatte å komme mot brettet mitt og jeg sparket og skrek. Jeg så bare finnene. Jeg ventet på tennene.

Ikke et angrep Dagbladet og flere andre medier skrev at det hele var et haiangrep. Det får flere eksperter til å reager:

- Det er ikke riktig å kalle det et angrep. Jeg har studert opptaket i slow motion, og tror at haien bare er nysgjerrig og vil se hva som foregår, sier Andrew Ingram ved National Sea Rescue Institute i Sør-Afrika til The Guardian.

Også Vox har snakket med en haiekspert:

Har du et tips angående Norway Cup?


Norway Cup er som mange vet snart i gang igjen! Årets turnering er den 43. turneringen i rekken, og i år er det meldt på over 1450 lag fra rundt 60 nasjoner!

Har du en finurlig eller morsom historie du mener andre bør lese om, eller rett og slett bare et tips som vi kan kan skrive om? 

Send oss en mail på:
norwaycup@dagbladet.no

God sommer!

- Haien var helt inntil surferen, men den bet hverken han eller brettet.  Haien svømte vekk og likevel blir det kalt et haiangrep, sier Christopher Neff ved Universitetet i Sydney til Vox.

Han fortsetter:

- Når slike hendelser blir karakterisert som hai-angrep skaper det en dominoeffekt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer