Dette var ikke et angrep: - Haien var bare nysgjerrig

Konkurransesurfer rystet.

(Dagbladet): Den australske surferen Mick Fanning fikk forrige uke et ublidt møte med en hai under en direktesendt surfekonkurranse.

Haien kom faretruende nære surferen, som fikk panikk.

Hjemme satt mora til Fanning og så alt sammen via tv-skjermen.

- Jeg var så redd. Da bølgen slo over ham trodde jeg han var borte, sier Elizabeth Osborne til ABC radio, gjengitt av The Guardian.

Var livredd Heldigvis gikk det bra for Fanning, som hadde fått en real støkk av hendelsen.

Til BBC uttalte han følgende om marerittet:

- Jeg bare satt der og følte at noe strøk leggen min og jeg prøvde å sparke det bort. Jeg slo haien i ryggen. Jeg hoppet bort på instinkt. Den fortsatte å komme mot brettet mitt og jeg sparket og skrek. Jeg så bare finnene. Jeg ventet på tennene.

Ikke et angrep Dagbladet og flere andre medier skrev at det hele var et haiangrep. Det får flere eksperter til å reager:

- Det er ikke riktig å kalle det et angrep. Jeg har studert opptaket i slow motion, og tror at haien bare er nysgjerrig og vil se hva som foregår, sier Andrew Ingram ved National Sea Rescue Institute i Sør-Afrika til The Guardian.

Også Vox har snakket med en haiekspert:

- Haien var helt inntil surferen, men den bet hverken han eller brettet.  Haien svømte vekk og likevel blir det kalt et haiangrep, sier Christopher Neff ved Universitetet i Sydney til Vox.

Han fortsetter:

- Når slike hendelser blir karakterisert som hai-angrep skaper det en dominoeffekt.