Tippeligaen:

- Dette var ikke lørdagsunderholdning på sitt beste

Hverken bergensere eller siddiser maktet å skape underholdning i et søvndyssende Vestlands-oppgjør i Bergen.

0-0: Det var ikke mye å juble over for noen av lagene i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
0-0: Det var ikke mye å juble over for noen av lagene i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

* Brann-Viking 0-0 (0-0)

BERGEN (Dagbladet): Vestlandsderbyet mellom bergensere og siddiser ble ingen festkamp. Tusenvis av bergensere vil nok si søvndyssende.

- Ja, dette var ikke lørdagsunderholdning på sitt beste. Men når det er sagt; vi har fem mann ute med karantene og måtte prøve nye spillere i uvante posisjoner. Da får vi ikke den rytmen vi pleier å ha. Tar man med det bakteppe i betraktning, så er ett poeng mot Norges nest beste bortelag greit nok, sier Brann-trener Lars Arne Nilsen til Dagbladet.

Første omgang er ikke verdt å dvele ved. Tempoet var lavt, sjansene var få. Selv om Brann hadde et knapt overtak, så ble det aldri farlig foran Viking-keeper Iven Austbø. Heller ikke i andre enden av banen ble det skapt noen farlige sjanser.

Det ble 45 minutter med «nesten-sjanser». Tidvis bra angrepsspill, men den siste avgjørende pasningene ble for slurvete og lite presis.

Farligste sjanse i første omgang, var en fin volley fra Branns Torgeir Børven i det 38. minutt, men ballen føk en halvannen meter over tverrliggeren.

Litt mer fart
Det ble litt mer fart etter pause, men sjansene og det gode spillet uteble. Kampen mellom to lag som snuser på medaljeplassering var merkelig tam og tidvis veldig kjedelig.

Men i det 77. minutt fikk Viking-innbytter Patrick Pedersen en stor sjanse til å føre gjestene opp i ledelse. Men fra syv meter blåste han ballen langt opp på tribunen. På sidelinjen rev Viking-trener Kjell Jonevret seg i håret.

- Ja, der burde vi avgjort kampen. Vi kom hit til Bergen for å vinne, men jeg er enig med min trenerkollega: Det ble en kjedelig kamp, men vi er også fornøyd med ett poeng. Vi har fremdeles god los på de tre beste, sier han.

Vestlandsderbyet på Brann stadion ble sesongens kjedeligste kamp på Brann stadion. Begge lag er kanskje fornøyd med ett poeng, men et glissent Brann stadion blir ikke mer folksomt med slike kamper.

Av sesongens syv siste Brann-kamper, skal fem av dem spilles på Brann stadion. Brann har ni seire og to uavgjorte hjemme så langt i sesongen. Før Odd spiller, søndag, ligger Brann på andreplassen på tabellen. Viking henger også godt med i kampen om en plassering blant de tre beste.

Tippeligaen:

Vålerenga – Strømsgodset 1-1 (0-0)

Brann – Viking 0-0.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer