- Dette var kjedelig

Sier Deila. Molde har ikke scoret hjemme på tre kamper.

Molde - Strømsgodset 0-0

(Dagbladet.no) Solen strålte, gresset var grønt og publikum var i godt humør. Alt lå til rette for en fin fotballforestilling på Aker Stadion, men Moldes manglende evne til å score hjemme snøt de 7179 tilskuerne for det de betalte for å se.

For kampen var rett og slett kjedelig. Noe Ronny Deila var helt enig i.

- Det var kjedelig å se på, men vi får med oss ett poeng, sa Deila til TV2 etter kampen.

Strømsgodset manglet litt av den spruten de har vist hittil i sesongen og Deila innrømmet at spillerne kanskje var litt slitne.

- Vi har kanskje trent litt hardt og manglet litt av spruten vi har hatt tidligere. Espen Johnsen står en kanonkamp, men resten av laget virker som de har sirup i beina.Vi bruker for lang tid med ballen og ting går for seint. Vi må få opp tempoet, sa Deila.

Kjell Jonevret var ikke skuffet etter kampen, men svensken skulle selvfølgelig gitt Molde-publikummet det de vil se: et lag som scorer.

- Sett over 90. minutter var dette kanskje den beste kampen vi har spilt i år, sa Jonevret til TV2 og er fornøyd med at Molde har gjort det vanskelig for sine motstandere så langt i år.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Nå har vi møtt Stabæk, Fredrikstad, Tromsø, Lillestrøm og Strømsgodset. Kveldens kamp mot Godset er nok en kamp der motstanderen sier de har spilt dårlig mot oss. Så noe må vi gjøre bra. Likevel er jeg skuffet over at vi ikke vinner, og at vi ikke når opp spillmessig, sier Jonevret til 100% Fotball.

SCANPIX
SCANPIX Vis mer

På spørsmål om Molde vil jobbe på avslutninger den kommende uken svarer Jonevret at han heller vil at Molde skal skape flere sjanser.

- Vi jobber med avslutninger, men det viktigste er at vi skaper sjanser. Vi kommer til å fortsette å trene på å skape sjanser, sier Jonevret.

Kjedelig

Det tok 21 minutter før publikum fikk kampens første mulighet når Jose Mota fikk ballen i føttene etter et bra innlegg fra høyrekanten. Skuddet gikk via en sprellende Espen Johnsen og til corner.

Johnsen satte hurtig i gang etter at han enkelt fikk plukke ned corneren og satte i gang Ousman Nyan som sammen med to andre Godset-spillere stormet mot Moldes mål.

Nyan gjorde alt riktig og utfordret ytterste forsvarer, men valgte å avslutte selv og skuddet sklei av foten til Nyan og utenfor.

Det var midtbanekrig og feilpasningenes kveld og det gikk lang tid mellom hver sjanse. Kampens aller største mulighet fikk danske David Nielsen

Stian Ohr fikk upresset legge inn fra høyrekanten og høyest på innlegget raget David Nielsen som kontrollert headet ballen mot høyre kryss. Forsøket var bra og gikk mot krysset, men treverket sto i veien for den tidligere Start-spilleren.

I aksjon: Kristoffer Paulsen, Mattias Andersson, Mattias Moström hadde mange dueller, men ingen mål i Molde. Foto: Scanpix
I aksjon: Kristoffer Paulsen, Mattias Andersson, Mattias Moström hadde mange dueller, men ingen mål i Molde. Foto: Scanpix Vis mer

Lagene gikk til pause uten nettkjenning, mens publikum nøt vårsolen i Molde.

Kjedelig første omgang - kjedeligere andreomgang

Hvis første omgang var kjedelig så var andre omgang minst like kjedelig. Både Ronny Deila og Kjell Jonevret så seg nødt til å gjøre endringer på lagene uten at det gjorde ting spesielt bedre.

Toni Koskela fikk en gedigen mulighet når han i det 51. første minutt fikk stå helt alene etter en Molde-corner, men Koskela fikk ikke et spesielt godt treff og skuddet gikk svakt utenfor.

David Nielsen, som markerte seg mest for mye albumer og småstygge etterslenger, hadde et forsøk etter 64. minutter. Dansken prøvde seg på et småfrekt skudd fra hjørnet av sekstenmeteren, men forsøket gikk et stykke over Jan Kjell Larsens høyre kryss.

Thomas Holm fikk et sjeldent skuddforsøk når det gjenstod 25 minutter igjen av kampen. Mota la ballen ut til en rettvendt Holm som sendte av gårde et kanonskudd som gikk en meter eller to over Espen Johnsens tverrligger.

Moldes kaptein, Daniel Berg Hestad, fikk en kjempemulighet minuttet på overtid. Brian Waltrip la inn fra høyre og Berg Hestad fikk en tå på innlegget. Espen Johnsen var med på notene og dro frem en reaksjonsredning på høyt nivå og ga til corner.

Molde har ikke scoret på tre hjemmekamper og burde kanskje begynne å tenke på å jobbe med det offensive hvis de vil unngå nedrykksstriden i årets tippeligasesong.

<B>Fra helt til bråkmaker:</B> David Nielsen avgjorde mot Lyn forrige helg, men var frustrert i Molde i kveld.