- Dette var litt skummelt

Men Anders Jacobsen perset i Vikersund.

(Dagbladet.no): Anders Jacobsen har ikke mistet formen av all viraken rundt sammenlagtseieren i Hoppuka. I ettermiddag var han tredje lengst på den aller første treningen i skiflygingsbakken i Vikersund.

Hønefoss-gutten hoppet 191,5 meter i første treningsomgang og økte til 202 meter i den andre - en forbedring av hans personlige rekord på 26 meter. Men Jacobsen lover at han har fortsatt har mye mer inne. - Jeg var kjempesein på hoppkanten. Det var litt energi i hoppet mitt, men her er det mye å gå på. Det skal ikke være noe problem å stå på 225 meter, sa han til NRK etter førstehoppet.

I det andre treningshoppet bar det over den magiske grensa på 200 meter. Men heller ikke da var Jacobsen helt fornøyd. 

- Lengden er jeg kjempefornøyd med, men hoppinga kan fortsatt bli bedre, sier han. 

Tror på kjempehelg

Han innrømmer glatt at overgangen fra det flate tilløpet i Bischofshofen til det stupbratte i Vikersund var enorm.

- Det var rart å komme fra Bischhofshofen til å hoppe her, det var noen graders forskjell gitt. Jeg synes det var bratt og litt skummelt, men det gikk bra, sier han.

Han er klar over at mange forventer mye av ham i Vikersund i helga, men føler selv at han er i angrepsposisjon.

GLEDER SEG: Skiflyging er temmelig nytt for Anders Jacobsen, som synes det var både bratt og litt skummelt i Vikersund-bakken. Men i sitt første treningshopp forbedret han sin personlige rekord fra 176 til 191,5 meter. Foto: Daniel Sannum Lauten
GLEDER SEG: Skiflyging er temmelig nytt for Anders Jacobsen, som synes det var både bratt og litt skummelt i Vikersund-bakken. Men i sitt første treningshopp forbedret han sin personlige rekord fra 176 til 191,5 meter. Foto: Daniel Sannum Lauten Vis mer

- Mange lurer på hvor langt jeg kommer til å hoppe. Men jeg er her bare for å lære, og det ser ut som det kan bli en kjempehelg, sier han til NRK.

- Jeg håper det blir masse folk i helga, og det blir et skikkelig jubelbrus når vi setter utfor.

Finnene lengst

Finske Janne Ahonen var aller lengst i Vikersund i dag. Mannen som har verdens lengste skihopp med fall, på 240 meter, strakk seg til 212,5 meter. Landsmannen Arttu Lappi var nest lengst med 204 meter.

Anders Jacobsen kom på 3. plass, Anders Bardal ble nummer fire med et hopp på 200,5 meter, det samme som Andreas Widhöelzl.

Et annet norsk lyspunkt var Roar Ljøkelsøy, som endelig ser ut til å ha funnet formen. Han strakk seg til 192,5 meter i sitt lengste hopp og ble dermed nummer sju.

- Dette var litt skummelt
<B>ENDELIG EN OPPTUR:</B> Roar Ljøkelsøy har slitt tungt i vinter, men viste endelig spor av gamle takter i Vikersund.