«Dette var magisk. Nå forstår jeg alt sammen»

Justyna Kowalczyk etter Bergs store triumf.

SÅ LEGIA VINNE: Langrennsstjerna Justyna Kowalczyk var til stede og så Legia knuse Celtic i går kveld. Og ut fra hennes egne kommentarer var hun imponert over det polske laget. Foto: Privat/Justyna Kowalczyk
SÅ LEGIA VINNE: Langrennsstjerna Justyna Kowalczyk var til stede og så Legia knuse Celtic i går kveld. Og ut fra hennes egne kommentarer var hun imponert over det polske laget. Foto: Privat/Justyna KowalczykVis mer

WARSZAWA (Dagbladet): Legia Warszawa og manager Henning Berg fikk en drømmestart på dobbeltkampene mot Celtic.

Med 4-1 før returkampen neste uke, har Berg én fot i den siste playoff-runden før Champions League-gruppespillet.

Polsk presse hadde liten tro på Bergs menn før bataljen på Pepsi Arena i går kveld. Men i dag skriver Gazeta Wybocza at Legia har skrevet historie.

«De polske mesterne slo Celtic i en kamp for historiebøkene», skriver avisa i sin sportsinngang i dag.

Kowalczyk på plass Også den polske langrennsstjerna Justyna Kowalczyk var til stede i den polske hovedstaden for å se Legia spille.

Kowalczyk er midt i sesongoppkjøringen til VM-sesongen, men tok seg tid til å oppleve den gode stemningen på arenaen fra 1930.

«Ok. Dette var magisk. Nå forstår jeg alt sammen», skrev Kowalczyk på sin Facebook-side sammen med et bilde av seg selv fra tribunen.

Hva hun endelig forstår er ikke kjent, men kanskje siktet hun til den fantastiske stemningen og polske jubelen.

- Stolt Ikke siden 1996 har et polsk lag nådd gruppespillet i Champions League og Henning Berg gliste bredt da han holdt pressekonferanse etter kampen sent i går kveld. Etter pressekonferansen viet han noen minutter til norske medier.
- Jeg er stolt, men jobben er ikke gjort ennå, sa Berg til Dagbladet.

- Er dette et høydepunkt og din beste kamp i trenerkarrieren?

- Jeg har jo slått Brann da de ble seriemestere med Lyn og jeg har slått Molde 7-0 i serieåpning med Lillestrøm. Det har vært noen gode kamper, men det var seriekamper. Dette er Champions League mot et lag som faktisk har slått Barcelona. Ja, dette er et slags høydepunkt, sa Berg.

Returkampen i 3. kvalikrunde til Champions League spilles i Skottland onsdag i neste uke. Vinneren går videre til playoff.

ROSER BERG: Avisa Gazeta Wybocza mener Legia skrev historie i går kveld.
ROSER BERG: Avisa Gazeta Wybocza mener Legia skrev historie i går kveld. Vis mer