Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dette var noe av det siste han gjorde som dommer: - Det var ikke meningen

Tony Chapron gjorde sitt livs tabbe mot slutten av karrieren.

RØDT KORT: Dommer Tony Chapron viser ut Nantes-spiller Diego Carlos fordi han kolliderte med ham. Foto: LOIC VENANCE / AFP / NTB Scanpix
RØDT KORT: Dommer Tony Chapron viser ut Nantes-spiller Diego Carlos fordi han kolliderte med ham. Foto: LOIC VENANCE / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den franske dommeren Tony Chapron hadde dømt mer enn 1500 fotballkamper da han i januar gjorde noe du ikke skal gjøre som dommer.

Det skjedde i den øverste divisjonen i Frankrike, hvor Chapron dømte kampen mellom Nantes og PSG. Etter en kollisjon med Nantes-spiller Diego Carlos, der dommeren gikk i bakken, svarte dommeren med å lange ut beinet mot spilleren.

- Jeg ønsket ikke å sparke ham, sier Chapron til engelske BBC.

Videoen av hendelsen gikk viralt og ble en stor snakkis i fotballmiljøer verden over.

- Det er så synd fordi jeg avsluttet karrieren min med denne kampen, denne situasjonen. Det er vanskelig å akseptere det etter å ha dømt 1500 kamper, fordi det var bare en ren refleks, sier Chapron.

«Det var ren refleks.» Tony Chapron

- Ble skremt

Ikke nok med det, men Carlos fikk også rødt kort etter hendelsen, fordi Chapron mente han kolliderte i ham med vilje. Først etterpå innså pipeblåseren at kollisjonen var et uhell.

- Jeg er et menneske og jeg kjente en smerte og jeg ble skremt. Jeg var trøtt. Jeg var ikke aggressiv,

Frankrikes fotballforbund suspenderte Chapron i tre måneder, med ytterligere tre måneder betinget.

Chapron mener han ble dømt for hardt, og peker blant annet på at Zinedine Zidane ikke ble dømt like hardt for nedskallingen av Marco Materazzi i 2006-VM.

Noen uker før hendelsen offentliggjorde Chapron at han aktet å legge opp som dommer ved sesongslutt. Han hadde dømt i fransk toppserie siden 2004 og har ledet flere enn 400 kamper, deriblant cupfinalen i 2014.

Kontroversiell

Det var ikke første gangen Chapron er involvert i en kontroversiell situasjon.

I 2009 dømte den franske dommeren Europa League-kvalifisering mellom Tromsø og Athletic Bilbao og ga gjestene et svært tvilsomt straffespark på tampen som sendte baskerne videre.

Til-keeper Sead Ramovic ble vist det røde kortet og sa til Dagbladet etter kampen at drømmen hans var blitt knust.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!