Dette var også verdens beste kvinne

Semenya er ikke den første kraftpakka.

26 ÅR GAMMEL REKORD: Caster Semenya (til venstre) vant kvinnenes 800 meter-finale suverent i går. Men hun er fortsatt 2,17 sekunder unna verdensrekorden som Jarmila Kratochvilova fra Tsjekkoslovakia satte i 1983.Foto: Olivier Morin, AFP/Scanpix og Geir Bølstad/Dagbladet
26 ÅR GAMMEL REKORD: Caster Semenya (til venstre) vant kvinnenes 800 meter-finale suverent i går. Men hun er fortsatt 2,17 sekunder unna verdensrekorden som Jarmila Kratochvilova fra Tsjekkoslovakia satte i 1983.Foto: Olivier Morin, AFP/Scanpix og Geir Bølstad/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Usikkerheten rundt om den suverene gullvinneren på kvinnenes 800 meter i VM i Berlin i går faktisk er ei jente, er ikke et nytt fenomen.

Vi må fortsatt vente dager eller uker på resultatene av kjønnstestene av Caster Semenya. Inntil noe annet er påvist, er den sørafrikanske 18-åringen den suverent beste kvinnen i verden på distansen akkurat nå.

Vinnertiden i går var på 1.55,45 - årets sterkeste tid på distansen.

Men fortsatt er Semenya mer enn to sekunder unna den gjeldende verdensrekorden på distansen. Den lyder på 1.53,28 og ble satt i 1983 av Jarmila Kratochvilova fra Tsjekkoslovakia.

Kratochvilova nådde toppformen i en alder av 32 år - en karriereutvikling som selvsagt førte til spekulasjoner i seg selv.

- En annen historieDessuten ble også hennes maskuline utseende gjenstand for diskusjon og tvil.

Men NRK-ekspert og tidligere høydehopper Steinar Hoen mener Kratochvilovas historie handler om noe helt annet enn Semenyas.

- Det er en helt annen historie. Kratochvilova finnes det bilder av da hun var liten og så ut som en vanlig jente. Og jeg møtte henne for et par år siden, da så hun ut som en kvinne, sier Steinar Hoen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer