Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-  Dette var rått

Øystein Grødum er i storslag. I går satte sørlendingen verdensrekord på lavlandsbane hjemme i Arendal.

ARENDAL (Dagbladet): Nå ser 27-åringen i aller høyeste grad fram mot VM i Moskva, som begynner om to uker.

-  Dette var en overraskende god tid. Jeg har faktisk følt meg ganske tung i beina i det siste, sier Øystein Grødum til Dagbladet.

I går skulle han for første gang vise seg fram på den nye kunstisbanen hjemme i Arendal. Og publikum fikk mer enn forventet i duell med landslagskollega Eskil Ervik.

-  For meg var derfor det viktigste at løpet funket bra, og det gjorde det, sier Grødum.

Øverste hylle

Skøytekometen ble klikket inn på 3.52,9. Det er den raskeste 3000 meter målt utendørs i lavlandet noensinne. Inntil i går var rekorden forbeholdt nederlandske Sicco Janmaat siden 1999. Nå ble den knust med åtte sekunder. Ikke rart arendalitten var storfornøyd.

-  Det var helt rått. Riktignok har jeg gått raskere tidligere, i Inzell i fjor gikk jeg på 3.47.93, men det er helt annerledes å gå i høyden. Dette var absolutt et løp på øverste hylle, sier Grødum, som satte verdensrekord i oktober på den samme distansen, men da i langt tynnere luft.

-  At jeg dessuten fikk vist meg fram her hjemme på en positiv måte, gjør det hele ekstra gøy. Banen her er en av verdens raskeste, sier han og bedyrer at det ikke er lokalpatrioten som taler.

Underdogs

Landslagstrener Peter Mueller var ikke til stede i Arendal og fikk derfor ikke sett løpet. Men han likte tidene. Han gledet seg også over at Eskil Ervik gikk et bra løp, med tida 3.54,3, også det godt under den tidligere verdensrekorden.

-  Jeg er ikke overrasket i det hele tatt. Disse gutta blir bedre for hver uke som går. Vi har god grunn til å forvente mye av dem nå foran VM, sier Müller.

Men han tror likevel nederlenderne og amerikanerne vil ta oppmerksomheten.

-  Det gjør ingenting. Vi er tjent med å være underdogs.

FORNØYD: Hjemmehelten Øystein Grødum viste storform på Arendals kunstis. - For meg var det viktigste at løpet funket bra, og det gjorde det, sier Grødum.