Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Dette var seigt

Aylar Lie ligger hårfint foran Petter Northug etter første dag av poker-VM.

KONSENTRERT: Petter Northug holdt ut 13 timer ved pokerbordet under første dag av poker-VM i Las Vegas. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale
KONSENTRERT: Petter Northug holdt ut 13 timer ved pokerbordet under første dag av poker-VM i Las Vegas. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LAS VEGAS (Dagbladet): Det var mange røde øyne, og høye skuldre mot slutten av første dag i World Series of Poker i Las Vegas.

Selv den topptrente skistjerna så ut til å duppe av ved bordet etter å ha spilt nesten sammenhengende i 13 timer, men klarte likevel å komme seg videre til neste runde som går mandag.

- Det var seigt, men jeg spilte ganske bra. Jeg var heldig og kom på et bra bord, sier Northug til Dagbladet etter maratonrunden.

Overlevde Som toppidrettsutøver er han langt mer utholdende enn mange av de andre deltakerne. Strategien var også litt som i en fellesstart på ski hvor han er kjent for et rykk på slutten.

- I dag handlet det om å overleve til dag to, sier en fornøyd Northug.

Han begynte med 30 000 sjetonger og endte 52 400 sjetonger da spillet ble avsluttet klokka 01 natt til søndag lokal tid, klokka 10 i Norge. Da var han fryktelig sliten.

- Som et maraton Drøyt 7000 deltar i det som blir betegnet som VM i poker, og Northug deltok også i fjor. Da kom han på en 653. plass. I år er målet å bli enda bedre. Dessuten skal han slå Aylar Lie.

Etter en brakdebut i poker-NM for tre måneder siden, fikk Aylar proffkontrakt med spillselskapet Betsson og var i dag klar for sitt første VM.

- Jeg er stolt, og det har gått over all forventning, men det føles som jeg har løpt maraton, sier hun til Dagbladet etter 13 timer ved pokerbordet.

Hun forteller at hun har spilt poker i tre måneder.

- Jeg kunne ingenting, men jo mer man forstår av det psykologiske spillet, jo morsommere blir det. Dette er virkelig en utholdenhets- og ferdighetsspill, sier Aylar.

- Hvordan skal du restituere til neste runde?

- Jeg skal sove ti timer og spise masse gulrøtter for å få a-vitamin for synet, forklarer hun.

«Uavgjort» Hun klarte å slå Northug i NM, og begge har gitt klart uttrykk for at de legger stor prestisje i å slå hverandre. Hun var en periode oppe i 70 000 i sjetonger, men endte med en stack på 53 025 etter første dag. Dermed var det praktisk talt uavgjort i første runde.

- Så tidlig i turneringen betyr det ingenting hvor mye vi sitter igjen med. I dag handlet om å overleve, sier Northug.

FERSK: Selv om hun er for en nybegynner å regne, klarte Aylar Lie å komme seg videre til neste runde i poker-VM. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale
FERSK: Selv om hun er for en nybegynner å regne, klarte Aylar Lie å komme seg videre til neste runde i poker-VM. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale Vis mer